Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μιχαλολιάκος τα έριξε όλα στους συναγωνιστές του

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μιχαλολιάκος τα έριξε όλα στους συναγωνιστές του
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης αρνήθηκε κάθε εγκληματική πράξη, ενώ δεν δίστασε να "δώσει" τος συναγωνιστές του.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο αρχηγός της οργάνωσης μπήκε στην κατάμεστη αίθουσα λίγο μετά τις 10 το πρωί. Οι περίπου 70 υποστηριχτές του σηκώθηκαν όρθιοι, ενώ η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα τον αποδοκίμασαν έντονα.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι δήλωσε αθώος και ξεκαθάρισε ότι οι κατηγορίες είναι πολιτική σκευωρία προς το πρόσωπο του τα τελευταία 25 χρόνια. Στη συνέχεια άσκησε κριτική στη δικαιοσύνη, χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η ηγεσία της δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να διορίζεται. Η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία συμπλέκονται». «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις οπαδού του κόμματος» υποστήριξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σχετικά με την κατηγορία για σύσταση και διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης τόνισε:«Εμείς είχαμε γραφεία, τηλέφωνα, κάναμε ανοιχτές εκδηλώσεις. Πώς είναι δυνατόν να κάνω εγκληματική οργάνωση με έναν που πουλούσε τυρόπιτες στο Περιστέρι».

«Στη διάρκεια της διαδικασίας είχαμε να αντιμετωπίσουμε συρραφή υποθέσεων που δε μας ήταν άγνωστες, ήταν στα χέρια των δικαστών, αλλά με μια μέθοδο ανάλογη της γνωστής θεωρίας του Φρανκενστάιν, συνενώθηκαν και έτσι φάνηκε ένα κοινό αδίκημα με κορυφαίο το έγκλημα στο Κερατσίνι, το οποίο καταδίκασα από την πρώτη στιγμή» είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος και συνέχισε κάνοντας αναφορά στη δολοφονία Τεμπονέρα: Μην ξεχνάμε και το ανάλογο περιστατικό με τη δολοφονία ενός καθηγητού στην Πάτρα, όπου φυλακίστηκε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και όχι η ηγεσία του κόμματος.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην σχέση του  με τον Τάκη Μπαλτάκο και στο περίφημο βίντεο του Κασιδιάρη αναφέροντας ότι «τον γνώριζα από το 1973, όταν ήμασταν μαζί σε διάφορες οργανώσεις, στη συνέχεια είχα πολλές επαφές μαζί του, έτσι είχα το θάρρος κάποιων συνομιλιών. Μου τα είπε κι εμένα ο Μπαλτάκος (σσ.αυτα που έχουν βγει στο βίντεο Κασιδιάρη εννοεί). Μου προκαλεί εντύπωση που η δικαιοσύνη, αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν τον κάλεσαν να καταθέσει, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να γίνει έρευνα. Αλλά πώς να κάνει κανείς έρευνα στον γγ των κυβερνήσεων Σαμαρά επί των ημερών Σαμαρά».

“Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου”

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει και την ομολογία του 2012 για τα τάγματα εφόδου κατά την ομιλία του στις Θερμοπύλες ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε ότι με τη φράση «εσείς είστε τα τάγματα εφόδου» αναφερόταν σε όσους ήταν από κάτω, στα παιδιά και στις γυναίκες. «Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Δεν σας κάνει εντύπωση που ερευνήσανε 200 σπίτια και τόσα γραφεία, και δεν βρήκαν τίποτα για τάγματα εφόδου;» πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα προσπάθησε να αναιρέσει την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης που είχε κάνε με δηλώσεις του στον Real Fm, χαρακτηρίζοντας την τότε δήλωσή του «ρητορικό σχήμα εκ του αντιθέτου για να δώσει έμφαση».

“Έδωσε” όλη την τοπική της Νίκαιας

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση. Ωστόσο με τα λεγόμενα του κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.  Σημειώνεται πως οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι εκείνο το βράδυ είχαν βγει στους δρόμους για να πετάξουν τρικάκια για επικείμενη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο ίδιος ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, στην κατάθεσή του, είχε κάνει λόγο για δύο παράλληλα γεγονότα: τη δολοφονία του Φύσσα και το ότι η τοπική οργάνωση Νίκαιας μοίραζε τρικάκια επειδή θα πήγαινε ο Μιχαλολιάκος για ομιλία. Ο Αρχηγός, όμως, σήμερα κατέθεσε ότι δεν είχε αποφασίσει αν θα πάει στη Νίκαια για ομιλία και δεν υπήρχε καμία συνεννόηση για να μοιράσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής τρικάκια.

Διακοπή και ένταση στο δικαστήριο

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η απολογία του Αρχηγού ολοκληρώθηκε και κατά την αποχώρησή του σημειώθηκε ένταση μέσα στην αίθουσα με το ακροατήριο να του φωνάζει «δολοφόνε» και «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί». Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στην αίθουσα απάντησαν φωνάζοντας «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» προτού αποχωρήσουν από την αίθουσα με τη συνοδεία των ΜΑΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments