Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχουμε συλλάβει τη σύζυγο του αλ Μπαγκντάντι

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχουμε συλλάβει τη σύζυγο του αλ Μπαγκντάντι
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία έχει καταφέρει να συλλάβει τόσο τη σύζυγο όσο και κάποιους συγγενείς του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκαντάντι προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην αποκάλυψη ότι οι Αρχές της χώρας του έχουν καταφέρει να αιχμαλωτίσουν μία σύζυγο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μια εβδομάδα και πλέον μετά τον θάνατο του πρώην ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας την Τετάρτη (6/11), τόνισε πως πέραν της γυναίκας του αλ Μπαγκντάντι, έχουν συλληφθεί επίσης και άλλα μέλη της οικογένειας του.

«Ο Μπαγκντάντι, ο αρχηγός του DAESH, κατέστρεψε μόνος του τον εαυτό του σε μια σήραγγα. Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ολόκληρη καμπάνια για αυτό. Για πρώτη φορά το λέω σήμερα εδώ, έχουμε συλλάβει τη γυναίκα του Μπαγκντάντι και δεν κάναμε φασαρία γύρω από αυτό. Επιπλέον, έχουμε συλλάβει την αδερφή και τον κουνιάδο του. Όλοι τους βρίσκονταν στη Συρία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το Ισλάμ εξακολουθεί να αποτελεί τη μοναδική συνταγή για τη σωτηρία των ανθρώπων. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης. Και οι Μουσουλμάνοι εργάζονται για την ειρήνη. Εμείς, προσπαθούμε να λύσουμε το μυστήριο της τρομοκρατίας. Ο τρομοκράτης αποτελεί ένα πρόσωπο που χύνει το αίμα αθώων ανθρώπων. Οι Μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες. Η Δύση, η οποία χρησιμοποιεί την έκφραση της ισλαμικής τρομοκρατίας, πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Οι τρομοκράτες βρίσκονται σε πολλές χώρες της Δύσης» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Τουρκία αιχμαλώτισε την αδελφή του Μπαγκντάντι, τον σύζυγό της και τη νύφη της, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα αποσπούσαν πληροφορίες από αυτούς για το ΙΚ, αν και η Άγκυρα δεν ανέφερε τι είδους γνώση μπορεί να έχουν για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης. Ο Μπαγκντάντι αναδύθηκε από την αφάνεια μέχρι την ηγεσία της υπερ-σκληροπυρηνικής οργάνωσης και αυτοανακηρύχθηκε χαλίφης όλων των Μουσουλμάνων, κυριαρχώντας πάνω σε τεράστιες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας την περίοδο 2014-2017 προτού το ΙΚ απολέσει τον έλεγχο των περιοχών αυτών από έναν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό.

Διεθνείς ηγέτες καλωσόρισαν τον θάνατό του, αλλά τόσο οι ίδιοι όσο και ειδικοί στην ασφάλεια προειδοποίησαν πως η οργάνωση, γνωστή επίσης ως ISIS παραμένει απειλή ασφαλείας στη Συρία και πέρα από αυτήν. Τον περασμένο μήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε πως δύο από τις συζύγους του Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν επίσης στο σημείο της επιδρομής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Η ομάδα ανακοίνωσε τον διορισμό ενός διαδόχου του Μπαγκντάντι, του Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασέμι αλ-Κουράισι. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Ουάσινγκτον διερευνά την προέλευση του νέου ηγέτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments