Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Διαγράφηκε ο Ιωάννης Σαντετσίδης – Πλήρωσε τα “ρίξτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο”

Νέα Δημοκρατία: Διαγράφηκε ο Ιωάννης Σαντετσίδης – Πλήρωσε τα “ρίξτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο”
Νέα Δημοκρατία: Εκτός κόμματος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ιωάννης Σαντετσίδης, με τον πολιτευτή από την Κοζάνη να πληρώνει το ρατσιστικό παραλήρημα κατά των μεταναστών.

Νέα Δημοκρατία: Το ρατσιστικό παραλήρημα του πολιτευτή στον νομό Κοζάνης, Ιωάννη Σαντετσίδη προκάλεσε την οργή της Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα να τον διαγράφει σήμερα από τους καταλόγους.  Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Σαντετσίδης έγραψε χαρακτηριστικά στα social media το εξής: «Ρίξτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο».

Ο Ιωάννης Σαντετσίδης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές και του οποίου η τελευταία ρατσιστική ανάρτηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις: Χαρακτήρισε «μαύρους» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητώντας μάλιστα να τους «ρίξουν στο Αιγαίο».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας: «Εννοούμε τους τζιχαντιστές που έρχονται μέσα στις βάρκες και είναι άλλοι αρμόδιοι για να το διευκρινίσουν αυτό. Αυτοί που έρχονται με τα καράβια, ξέρουμε τι είναι; Μέσα σε αυτούς, επειδή δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί γιατί έχει μπει στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι. Είμαστε εναντίον των συγκεκριμένων που δημιουργούν προβλήματα. Η ανάρτηση δείχνει φωτογραφία, λέει πολλά, με τη Μυρτώ. Εμείς τα έχουμε με αυτούς». Παρόλα αυτά οι νέες του δηλώσεις δεν έπεισαν τα πειθαρχικά όργανα της ΝΔ που προχώρησαν στην διαγραφή του.

Δείτε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας

Έχοντας υπόψη: 1. Το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας. 2. Το από 31-07-2019 Πρακτικό και Απόφαση Εκλογής του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. 3. Τις ιδεολογικές αρχές και τις θέσεις του Κόμματος.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Τη διαγραφή του κου Σαντετσίδη Ιωάννη του Χαραλάμπους από μέλος του Κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments