Άποψη

Ο Αλεξανδρής δεν είναι ο μόνος

Ο Αλεξανδρής δεν είναι ο μόνος
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τον Αλέκο Αλεξανδρή που δυστυχώς δεν είναι ο μόνος στην κοινωνία μας που εκφράζει αυτές τις απόψεις.

Όχι ότι δεν το περίμενα από τον Αλέκο Αλεξανδρή. Όποιος παρακολουθούσε τις κατά καιρούς αναρτήσεις του καταλάβαινε ότι οι απόψεις του είναι κάπου εκεί κοντά με όσα έγραψε στο διαδίκτυο. Ο Αλέκος Αλεξανδρής υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά σαν άνθρωπος δεν ευτύχησε. Το γράφω μετά λόγου γνώσεως γιατί όταν κάποιος γράφει κομπάζοντας πως όταν παίζει είναι ικανός και να κλέψει το παιδί του για να κερδίσει δεν μαυρίζει μόνο μια σπουδαία καριέρα. Μαυρίζεται και σαν άνθρωπος.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνος ο επώνυμος και δημοφιλής Αλέκος. Είναι τελικά οι κάμποσοι σαν τον Αλέκο που μπορεί να μην τα γράφουν αλλά τα ξεστομίζουν ιδιωτικά. Τα λένε στις παρέες τους και μάλιστα με ύφος ανάλογο των όσων έγραψε ο Αλεξανδρής. Τέτοιο δηλαδή που να μην σηκώνει κουβέντα και να απειλεί με καυγά έτσι και τους εναντιωθεί. Νομίζω ότι δεν ωφελεί να εξηγήσει κανείς στον πρώην διεθνή άσσο. Δεν είναι σε θέση να καταλάβει. Όπως δεν μπορούν να καταλάβουν όσοι πάνε να φάνε το χοιρινό τους έξω από τους καταυλισμούς των προσφύγων, όσοι κυνηγούν και μαχαιρώνουν μετανάστες στην ιχθυόσκαλα όσοι κακοποίησαν το κοριτσάκι, όσοι βάζουν φωτιά να κάψουν πρόσφυγες. Όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν.

Έχουν χάσει επαφή με την ευπρέπεια , την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά. Δεν πρόκειται για αντίθεση στην έλευση μεταναστών στην Ελλάδα που είναι κατανοητή και ως ένα βαθμό αναμενόμενη. Είναι άλλο να μην θες πρόσφυγες στη χώρα σου κι άλλο να τους κάνεις τον βίο αβίωτο και να τους προσβάλλεις.

Ο Αλεξανδρής πέρασε από την άλλη πλευρά. Τόσα χρόνια ποδόσφαιρο, τόσα χρόνια με κάθε εθνικότητας συμπαίκτες δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν θέλησε να καταλάβει τίποτα. Ούτε καν τι σημαίνει η ιστορία των ομάδων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού τις οποίες φόρεσε δεν μπόρεσε να καταλάβει.

Παλεύοντας με τους δικούς του οικονομικούς δαίμονες βρήκε τον «φταίχτη» στον δυστυχή, τον κατατρεγμένο, τον αδύναμο. Εκεί που τον βρίσκει ένα κομμάτι της κοινωνίας. Εκείνο που νομίζει ακόμα και τώρα πως για τα δεινά μας φταίει ο Σόρος, οι Εβραίοι και πάει λέγοντας. Που δεν βλέπει την τρόικα, το ξεπούλημα και την υποδούλωση της χώρας αλλά τον πρόσφυγα που τον… επιδοτεί το κράτος με τα δικά του λεφτά. Σε αυτή τη θολούρα και ο Αλεξανδρής. Μετά την γενικευμένη αντίδραση κατέβασε τις αναρτήσεις. Μακάρι να το έκανε γιατί αντιλήφθηκε ότι έπεσε τόσο χαμηλά. Δεν είναι το πιο πιθανό. Ίσως, να αντιλήφθηκε ότι αυτά που θεωρούσε ότι στην παρέα του ήταν κοινός τόπος, σε ανθρώπους που τους εκτιμούσε και τον εκτιμούσαν, προκάλεσαν εμετό…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments