Ελλάδα

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ετοίμαζαν δύο ακόμα χτυπήματα – Τους πρόλαβε στο “παρά πέντε” η Αστυνομία

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ετοίμαζαν δύο ακόμα χτυπήματα – Τους πρόλαβε στο “παρά πέντε” η Αστυνομία
Επαναστατική Αυτοάμυνα: Τα μέλη της οργάνωσης φοβήθηκαν να πάνε σε νοσοκομείο τον τραυματία τρομοκράτη, ενώ φέρονται να ετοίμαζαν χτύπημα σε αστυνομικό στόχο είτε στις 17 Νοεμβρίου είτε στις 6 Δεκεμβρίου.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ένα ολόκληρο… οπλοστάσιο είχαν στην κατοχή τους τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ενώ οι αστυνομικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα τις επόμενες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τρόμαξαν με την ποσότητα των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στη γιάφκα της οδού 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντοπισμός στη γιάφκα του Χολαργού, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, δείχνει ότι η οργάνωση αναβαθμίστηκε και πιθανότατα είτε απέκτησε ειδικό κατασκευαστή βομβών, είτε ανέπτυξε επαφές με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) που έχει πραγματοποιήσει πολλά χτυπήματα με βόμβες μεγάλης ισχύος.

Η επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής έγινε στο παρά πέντε καθώς οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν είτε στις 17 Νοεμβρίου είτε στις 6 Δεκεμβρίου (επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου). Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα ετοίμαζε δύο εντυπωσιακά χτυπήματα, όμως τα σχέδια τους ανέτρεψε η ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ και ο τραυματισμός του 46χρονου καταζητούμενου από μια αδέξια κίνηση του 41χρονου συνεργού του.

Το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα θα γινόταν με την «κλασική» μέθοδο της οργάνωσης δηλαδή με το καλάσνικοφ – σφραγίδα, στο οποίο «φόρεσαν» διόπτρα νυκτός και λέιζερ. Άρα, λένε οι αστυνομικοί, θα χτυπούσαν νύχτα και ήθελαν να βρουν στόχο. Δηλαδή θα στόχευαν με ακρίβεια πιθανότατα σε αστυνομικό στόχο και η επίθεση θα ήταν αιματηρή.

Η δεύτερη ενέργεια – βάσει των ευρημάτων – θα ήταν βομβιστική πιθανότατα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση θα έπαιζε το μαϊμού – ασθενοφόρο που ετοίμαζαν για να έχουν στη διάθεση τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν είναι ξεκάθαρο – λένε οι αστυνομικοί – αν το μαϊμού νοσοκομειακό όχημα θα το χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής ή μετακινήσεων ή θα το φόρτωναν με βόμβες και θα το στάθμευαν έξω από το κτήριο – στόχο.

Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι δεν διστάζει να δείχνει κάθε στιγμή το μίσος του προς την αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Open», ο 46χρονος λίγο πριν εξαφανιστεί έφτασε στο σημείο να προαναγγείλει το χτύπημά του. Συγκεκριμένα έδινε το παρών σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί είχε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Λίγο πριν φύγει τους είπε «κρατάω τις φάτσες σας».

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί επικεντρώνουν την προσοχή τους σε χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του και περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις και ονόματα, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για τις αρχές. Ο στόχος των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν ποια ήταν τα επόμενα σχέδια της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Ακόμη οι αστυνομικοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν έκλεισε ο κύκλος ερευνών καθώς περιμένουν ότι από τα όπλα θα προκύψουν DNA και αποτυπώματα και πιστεύουν ότι τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα ήταν αυτά που έπαιρναν μέρος στις τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο 46χρονος που αναζητείται και ο συνεργός του, το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου και συγκεκριμένα μετά τη ληστεία άφησαν τη μοτοσυκλέτα της διαφυγής τους περίπου 500 μέτρα μακριά από το κατάστημα τυχερών παιγνίων. Στο εν λόγω σημείο φαίνεται κατά πληροφορίες να έφτασε αυτοκίνητο με έναν συνεργό τους, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία 46χρονο και πήγαν προς ένα νοσοκομείο. Μάλιστα υπάρχουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το αυτοκίνητο να κινείται κοντά σε συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ωστόσο στην πορεία άλλαξαν γνώμη καθώς φοβήθηκαν ότι αμέσως θα ενημερωνόταν η αστυνομία. Ακολούθως επέστρεψαν στη γιάφκα του Χολαργού.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες του «Open» επικοινώνησαν με γυναίκα ιδιώτη γιατρό που εργάζεται σε νοσοκομείο της Βόρειας Αττικής και της περιέγραψαν το τραύμα που είχε ο 46χρονος. Οι επόμενες κινήσεις τους καταγράφονται σε φαρμακείο του Χαλανδρίου όπου οι τρομοκράτες πήγαν για να αγοράσουν φάρμακα. Επιπρόσθετα οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν ο καταζητούμενος να βρίσκεται είτε εντός είτε εκτός Αττικής και να δέχεται ιατρική βοήθεια κατ’ οίκον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments