Πολιτισμός

Σαρλίζ Θερόν: Το Χόλιγουντ την τίμησε για τη “ρηξικέλευθη” καριέρα της

Σαρλίζ Θερόν: Το Χόλιγουντ την τίμησε για τη “ρηξικέλευθη” καριέρα της
Σαρλίζ Θερόν: Η διάσημη ηθοποιός έλαβε χθες στην Καλιφόρνια το βραβείο της Αμερικανικής Ταινιοθήκης, μία από τις πλέον περίβλεπτες διακρίσεις που απονέμει το Χόλιγουντ.

Σαρλίζ Θερόν: Με το βραβείο αυτό, επιβραβεύεται μια «ρηξικέλευθη» καριέρα κατά τη διάρκεια της οποίας, η Νοτιοαφρικανή πρωταγωνίστρια δεν δίστασε να αντιταχθεί στην εντυπωσιακή εμφάνισή της για να υποδυθεί περίπλοκους και σκοτεινούς ρόλους. Αυτό ακριβώς συνέβη στην ταινία Monster, όπου η Θερόν ερμήνευσε τον ρόλο μιας ιερόδουλης, δολοφόνου κατά συρροή, για τον οποίο βραβεύτηκε το 2004 με το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού.

«Πρόκειται για την πλέον ρηξικέλευθη ηθοποιό με την οποία έχω ποτέ συνεργαστεί και πιθανόν το πλέον ρηξικέλευθο πρόσωπο το οποίο έχω ποτέ συναντήσει» δήλωσε, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Μπέβερλι Χιλς, ο σκηνοθέτης Τζέισον Ράιτμαν, ο οποίος έχει δουλέψει με την πανέμορφη ηθοποιό στις ταινίες Περίπου Ώριμη και Tully.

«Είμαι συγκλονισμένη, έχω ανάγκη από ένα κοκτέιλ!» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σαρλίζ Θερόν, αναφερόμενη στη βράβευσή της. Η 44χρονη ηθοποιός συμπρωταγωνιστεί με τις Νικόλ Κίντμαν και Μάργκοτ Ρόμπι στην ταινία Bombshell, που πραγματεύεται την πτώση του συνιδρυτή του τηλεοπτικού δικτύου Fox Ρότζερ Άιλς, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση.

Σαρλίζ Θερόν: Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια φάρμα έξω από την περιοχή Benoni της Ν. Αφρικής. Ο πατέρας της Σαρλ ήταν γαλλικής καταγωγής. Μέθυσος, κακομεταχειρίζονταν τη μητέρα της, με αποτέλεσμα εκείνη τελικά να τον σκοτώσει πυροβολώντας τον μπροστά στη μοναχοκόρη τους το 1991, χωρίς να καταδικαστεί. Η Θερόν σπούδασε μπαλέτο, αλλά καθώς στη Ν. Αφρική δεν υπήρχαν μεγάλες προοπτικές για την τέχνη της, το 1994 έφυγε για την Ευρώπη και μετά για τις ΗΠΑ, όπου τελικά βρήκε δουλειά στα μπαλέτα Joffrey της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, εργάστηκε ως μοντέλο, ώσπου ένας τραυματισμός της στο γόνατο, τερμάτισε τη σταδιοδρομία ως χορεύτρια.

Στα 18 της επεχείρησε να κάνει καριέρα ως ηθοποιός στο Λος Άντζελες, ύστερα από παρότρυνση της Γερμανίδας μητέρας της Γκέρντα Θερόν, Παρότι άγνωστη μεταξύ αγνώστων, μέσα σε οκτώ μήνες κατάφερε να πάρει τον πρώτο της ρόλο, διάρκειας μόλις τριών δευτερολέπτων κατά την διάρκεια των οποίων δεν προβλεπόταν να πει λέξη. Ο ατζέντης που της έδωσε την κάρτα του εντυπωσιάστηκε από το παρουσιαστικό και τον δυναμικό τρόπο με τον οποίο διαμαρτυρήθηκε σε μια τράπεζα, όταν της αρνήθηκαν την εξαργύρωση μιας επιταγής της μητέρας της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments