Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Δύο τελικά οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

ΑΣΟΕΕ: Δύο τελικά οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
ΑΣΟΕΕ: Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΣΟΕΕ: Δύο νέοι, ηλικίας 22 και 25 ετών, που, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είναι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τα χθεσινά επεισόδια στην πρώην ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο 22χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που επιχείρησαν να διασπάσουν βίαια τον αστυνομικό φραγμό, έξω από το Πανεπιστήμιο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Όσον αφορά τον 25χρονο, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθεμένων ατόμων έξω από την πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν σε αυτό, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σε δίκη στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο δεύτερος φοιτητής που συνελήφθη για τα επεισόδια στο ΟΠΑ – Έλαβε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος

Με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης διώκεται ο δεύτερος φοιτητής που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ο 25χρονος φοιτητής στο ΕΜΠ, που συνελήφθη μετά τα επεισόδια, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από όπου έλαβε δικάσιμο για τις 22 Νοεμβρίου. Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την δίκη του.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 25χρονος, δεν συμμετείχε σε επεισόδια ενώ κατήγγειλε την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του ως μία προσπάθεια «να τρομοκρατηθεί το φοιτητικό κίνημα». Στα δικαστήρια βρέθηκαν δεκάδες φίλοι και συμφοιτητές του 25χρονου οι οποίοι με πανό και συνθήματα συμπαραστάθηκαν στον κατηγορούμενο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments