Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή – “Χτύπησε” ξανά ο Παύλος Πολάκης

Υπόθεση Novartis: Συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή – “Χτύπησε” ξανά ο Παύλος Πολάκης
Υπόθεση Novartis: Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Υπόθεση Novartis:Χωρίς την παρουσία των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ξεκίνησε τις εργασίες της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγα λεπτά απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Στην επιτροπή προσήλθε μόνο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος επανέλαβε όσα ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου, με την οποία έχει καλέσει τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να τηρήσουν την ίδια στάση που τήρησαν στην περίπτωση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, και για το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν τρία μέλη της επιτροπής: οι Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ .

Παράλληλα, συζητήθηκε το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν οι βουλευτές Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ, το οποίο απερρίφθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και ότι δεν θέλει να δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές τις οποίες έχουν υιοθετήσει βουλευτές της για το υποτιθέμενο σκάνδαλο της σκευωρίας. Επίσης, έχει αποφασίσει ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα στη ΝΔ για να καθυστερήσει και άλλο η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

“Ξαναχτύπησε” ο Πολάκης

Σε νεότερη ανάρτηση του στο facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δημοσιεύει φωτογραφίες μέσα από τη Βουλή στις οποίες βρίσκεται ο ίδιος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή.

Όπως γράφει ο Παύλος Πολάκης σε αυτήν, «μόνο ο Σπύρος Λάππας εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή το ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments