Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: “Η Τουλουπάκη ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια”, κατέθεσε ο Φρουζής

Υπόθεση Novartis: “Η Τουλουπάκη ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια”, κατέθεσε ο Φρουζής
Υπόθεση Novartis: Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, με τον ίδιο να δίνει διευκρινίσεις για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη.

Υπόθεση Novartis: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάθεση του Κωνσταντίου Φρούζη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novartis στην Ελλάδα, στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Η κατάθεση του ξεκίνησε με αρκετή ένταση, καθώς στο ξεκίνημα της συνεδρίασης συζητήθηκε το γεγονός πως έγιναν οι διαρροές της πρώτης του κατάθεσης. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, μάλιστα, φέρεται να είπε πως «είδα κι εγώ ότι υπήρξαν διαρροές, αλλά όχι από εμένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας επανήλθε στην συνάντηση που είχε με την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018, λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα, αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε». Ερωτώμενος σχετικά με το αν είχε συναντήσεις με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, ο κ. Φρουζής σχολίασε ότι «τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Κουτρουμάνη δεν τους έχει δει ποτέ του.

Είπε πως είχε συναντήσει δυο φορές τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και 4 -5 τον Μάριο Σαλμά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία πάντα μελών του ΣΦΕΕ. Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο υποστήριξε ότι τον συνάντησε μια φορά στο φουαγιέ στο Μέγαρο Μουσικής. Αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο είπε πως τον έχει δει μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας μαζί με άλλα περίπου 20 άτομα, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία, όπως φέρεται να είπε, τον κάλεσε όχι για να καταθέσει «για να της πω αυτά που ήθελε».

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται, επίσης, να είπε ότι πριν από το 2015 είχε συναντηθεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με τον (μετέπειτα υπουργό Υγείας) Ανδρέα Ξανθό «πολλές φορές» αλλά και «τρεις φορές με τον Σταθάκη». «Συναντήθηκα πριν από το ’15 και με τον Τσίπρα, πριν από το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά που μείωνε τις τιμές και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε». «Προσωπικά δεν συνάντησα ποτέ τον Σαμαρά prive, δεν μετέφερα ποτέ προς αυτόν, κάτι τροχήλατο, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα», φέρεται να είπε ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τον πρώην πρωθυπουργό «τον συνάντησα σε μία μεγάλη εκδήλωση παρουσία της Μέρκελ. Εκεί είχα κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ, δίπλα μου καθόταν στον Δασκαλόπουλος».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση ο Κ. Φρουζής, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Novartis στον οποίο έχουν ασκηθεί διώξεις και οι συνήγοροι του ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα πρέπει σήμερα να απαντήσουν σε όλα τα ψέματα που δημοσιοποίησαν με ενθουσιασμό την Τρίτη.

Ο Mr Novartis και οι συνήγοροι του θα πρέπει να απαντήσουν στο ψέμα ότι του προτάθηκε και μάλιστα με παρόντες τους δικηγόρους του το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ενώ του είχε ασκηθεί πριν τρεις μήνες ποινική δίωξη και άρα αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Ο ίδιος τότε μπορεί να μη το γνώριζε αλλά οι παρόντες στην συνάντηση δικηγόροι του ήταν αδύνατον να μην γνώριζαν τον σχετικό νόμο».

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαρροές έγιναν από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, τους οποίους άλλωστε κατηγορούν ήδη για «συμπόρευση» και σε αυτό το θέμα. Και σύμφωνα με όσα -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ– διέρρευσαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, «ο Φρουζης είπε ότι δεν έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη. Στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη το Φεβρουάριο του 2018 με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και δέσμευση λογαριασμών στην Ελβετία. Επίσης του ασκήθηκαν διώξεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019 και μάλιστα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σε όλες τις περιπτώσεις είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις».

Και καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Φρουζης ως κατηγορούμενος χτίζει την υπερασπιστική του γραμμή και μπορεί να λέει ότι θέλει, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ όμως πέρα από την αυτογελειοποίησή τους βάζουν τους εαυτούς τους επίσημα πια στην πλευρά των κατηγορουμένων στο διεθνές σκάνδαλο της Novartis».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments