Διεθνή

Βενετία: Σε κατάσταση καταστροφής η ιταλική πόλη – Βιβλικές εικόνες από τις καταρρακτώδεις πλημμύρες

Βενετία: Σε κατάσταση καταστροφής η ιταλική πόλη – Βιβλικές εικόνες από τις καταρρακτώδεις πλημμύρες
Βενετία: Τις πληγές τους μετρούν στην ιστορική πόλη κάτοικοι και αρχές με τον δήμαρχο να θέτει την περιοχή σε κατάσταση καταστροφής έπειτα τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες.

Βενετία: Εικόνες ολικής καταστροφής βγαίνουν στο φως λίγες ώρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ιταλία. Τα τεράστια ποσοστά νερού που έπεσαν στην πόλη προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές και οδήγησαν στον θάνατο δύο ανθρώπους που δεν κατάφεραν να σωθούν όταν τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν. Στην Βενετία βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ενώ στην συνέχεια της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο με βασικό θέμα τις τεράστιες καταστροφές που προξένησαν οι πλημμύρες στην ιστορική πόλη.

Η κυβέρνηση αναμένεται να παραχωρήσει υπέρογκα κονδύλια προκειμένου η πόλη να καταφέρει να ορθοποδήσει μετά το ισχυρό σοκ. Μόνο για τις υλικές ζημιές που υπέστη η Βασιλική του Αγίου Μάρκου στοιχίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο αρχιεπίσκοπος της Βενετίας, Φρανσέσκο Μοράλια είπε ότι οι ζημιές στην εκκλησία είναι ανεπανόρθωτες και η κρύπτη της πλημμύρισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου δεδομένα θα παραμείνει κλειστή για τους τουρίστες που δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα στους δρόμους. Κλειστό είναι και το διάσημο θέατρο Λα Φενίτσε και το Παλάτσο Ντουκάλ που έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το ηθικό των κατοίκων της Βενετίας είναι στα τάρταρα με τα νερά που δεν έχουν ακόμα υποχωρήσει αρκετά να έχουν βγάλει γόνδολες στην στεριά, να έχουν προκαλέσει καταστροφές σε καταστήματα και ολόκληρες περιοχές να είναι μέσα στις λάσπες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments