Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου από αναρχικούς – Έσπασαν τη νέα κλειδαριά

ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου από αναρχικούς – Έσπασαν τη νέα κλειδαριά
ΑΣΟΕΕ: Η Αστυνομία και η Σύγκλητος έβαλαν λουκέτο, όμως οι αναρχικοί ανακατέλαβαν το υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

ΑΣΟΕΕ: Στην ανακατάληψη του υπογείου του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχώρησαν ομάδες των αναρχικών αμέσως μετά το άνοιγμα του Πανεπιστημίου μετά το πενθήμερο κλείσιμο που είχε αποφασίσει η Σύγκλητος. Οι αναρχικοί έγραψαν μάλιστα και συνθήματα στους τοίχους. «Το στέκι είναι δικό μας» έγραψαν χαρακτηριστικά.

Όλα έγιναν τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 γύρω στις 3:00 το μεσημέρι. Οι υπάλληλοι του ΟΠΑ άκουσαν θορύβους, ωστόσο, έχοντας δει τους άγνωστους να εισέρχονται στο χώρο, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να κατέβουν στο υπόγειο. Δύο άγνωστοι που κρατούσαν δύο σακούλες, έσπασαν το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί μετά την αστυνομική επιχείρηση και την εκκαθάριση του χώρου και πλέον βρίσκονται από χθες μέσα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπήκαν κι άλλα άτομα. Κρέμασαν μεταξύ άλλων κι ένα πανό, που αναφερόταν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή κλειδαρά, είχαν εντοπίσει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν κοντάρια, κράνη, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, άδεια μπουκάλια, πυροσβεστήρες και ρούχα, τα οποία χρησιμοποιούσαν κουκουλοφόροι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το υπόγειο λειτουργούσε ως επιχειρησιακό στρατηγείο, με τους «μπαχαλάκηδες» να το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments