Αθλητισμός

Ζοσέ Μουρίνιο: Όταν ο Πορτογάλος “έκραζε” την Τότεναμ και τους οπαδούς της

Ζοσέ Μουρίνιο: Όταν ο Πορτογάλος “έκραζε” την Τότεναμ και τους οπαδούς της
Ζοσέ Μουρίνιο: Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την Τότεναμ, αλλά δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε είχε ασκήσει έντονη κριτική στους «spurs» και είχε ειρωνευτεί τους οπαδούς τους.

Ζοσέ Μουρίνιο: «Ενθουσιασμένος και πανευτυχής» δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός για την ευκαιρία που του δόθηκε να εργαστεί στην Τότεναμ, έντεκα μήνες μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος εξήρε τόσο τους παίκτες των «spurs», όσο και τους οπαδούς τους, αλλά δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρθηκε ενάντια των οπαδών της λονδρέζικης ομάδας και από όταν ως σχολιαστής κατηγορούσε την πολιτική της διοίκησης και ασκούσε έντονη κριτική σε παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν.

«Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι σε έναν σύλλογο που έχει τόσο σπουδαία κληρονομιά και τόσο παθιασμένους οπαδούς. Η ποιότητα τόσο της ομάδας όσο και των ακαδημιών της, με ενθουσιάζει. Το να δουλέψω με αυτούς τους παίκτες ήταν αυτό που με τράβηξε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την πρόσληψη του, όμως τον Αύγουστο του 2018 μετά από την ήττα της Γιουνάιτεντ με 0-3 στο «Ολντ Τράφορντ» από τους «spurs» είχε απαντήσει στους οπαδούς της Τότεναμ -που τραγουδούσαν «Δεν είσαι πια ο Special One»- λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου «Δεν θυμάμαι να τραγουδούσαν κάτι τέτοιο όταν τους νικήσαμε στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας πριν λίγους μήνες. Είναι άσχημο πράγμα να σου στερούν το όνειρο να πάρεις έναν τίτλο, ειδικά όταν στηρίζεις μία ομάδα που δεν κατακτά και πολλούς».

Αυτό ίσως να εξηγεί και το πόσο διχασμένοι φαίνονται να είναι οι οπαδοί της Τότεναμ στα social media, μετά την ανακοίνωση ότι ο Μουρίνιο θα είναι προπονητής της ομάδας τους, καθώς δεν κρίνουν μόνο από τις προπονητικές του ικανότητες αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο «Special One» στην προσπάθειά του να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια στη νέα του ομάδα.

Ως σχολιαστής του αγγλικού «Sky Sports» τους τελευταίους μήνες έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές τους παίκτες της Τότεναμ ότι δεν ενδιαφέρονται για την ομάδα καθώς έχουν στο μυαλό τους τη μετεγγραφή σε κάποιον μεγαλύτερο σύλλογο απαντώντας πως αν ήταν αυτός προπονητής της Τότεναμ, θα πουλούσε «βαριά» ονόματα που φαίνεται ότι δεν θέλουν να παίζουν εδώ από τη στάση τους. Με το συμβόλαιο του Έρικσεν, ανάμεσα σε άλλα, να είναι κοντά στη λήξη του ίσως ο Μουρίνιο τώρα που ανέλαβε να πάρει αποφάσεις οι οποίες θα “χτυπήσουν” άσχημα στη διοίκηση και στους οπαδούς.

Επίσης θα έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι έχει χαρακτηρίσει «ανέτοιμο» για υψηλό επίπεδο τον Χάρι Κέιν, ο οποίος στα μεγάλα ματς «κρύβεται» όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο σε μία από τις λίγες φορές τότε που συμφώνησε σε κάτι με τον Αρσέν Βενγκέρ που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments