Διεθνή

Έβο Μοράλες: Έκκληση στον ΟΗΕ να βάλει ένα τέλος στη “γενοκτονία” που διαπράττεται στη Βολιβία

Έβο Μοράλες: Έκκληση στον ΟΗΕ να βάλει ένα τέλος στη “γενοκτονία” που διαπράττεται στη Βολιβία
Έβο Μοράλες: Ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας απηύθυνε μέσω του προσωπικού του Twitter έκκληση στη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να βάλει τέλος στην αιματοχυσία στη Βολιβία, η οποία εξακολουθεί να αφήνει πίσω της δεκάδες θύματα.

Έβο Μοράλες: Δεν έχουν τέλος τα σκληρά επεισόδια στη Βολιβία, καθώς από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι. Σήμερα ολοκληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των βίαιων συγκρούσεων στη χώρα, η οποία έχει αποφέρει τον θάνατο δεκάδων και τον τραυματισμό εκατοντάδων πολιτών. Στη θέα αυτή ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ και την διεθνή κοινότητα προκειμένου να επιχειρήσει να βάλει τέλος στο αιματοκύλισμα που διαπράττεται στη χώρα του.

“Απευθύνω έκκληση στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH), στον ΟΗΕ για να καταγγείλουν και να σταματήσουν αυτή τη σφαγή των αυτοχθόνων αδελφών μας που ζητούν την ειρήνη, τη δημοκρατία και τον σεβασμό της ζωής με διαδηλώσεις στους δρόμους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας μέσω του προσωπικού του Twitter. 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Έβο Μοράλες “Μετά το πραξικόπημα, έχουμε ήδη 30 νεκρούς, η σφαγή αυτή είναι μέρος μιας γενοκτονίας που είναι σε εξέλιξη μέσα στην αγαπημένη μας Βολιβία. Αυτοί σκοτώνουν τις αδερφές μας και τους αδερφούς μας”. Η κατάσταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει να είναι έκρυθμη, με χιλιάδες πολίτες να παραμένουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη πολιτική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Παράλληλα σήμερα στη Βολιβία, η μεταβατική πρόεδρος Ζανίνε ‘Ανιες έστειλε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη διοργάνωση νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, ένα μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου που σήμαναν την έναρξη βίαιων διαδηλώσεων. Αν εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα ακυρώσει την ψηφοφορία της 20ης Οκτωβρίου μετά την οποία ο Μοράλες διακήρυξε την επανεκλογή του, και θα επιτρέψει τη συγκρότηση ενός νέου ανώτατου εκλογικού δικαστηρίου, είπε η ‘Ανιες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments