Ελλάδα

Καιρός: Σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης η Βόρεια Ελλάδα – Νεκρός οδηγός στην Καβάλα

Καιρός: Σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης η Βόρεια Ελλάδα – Νεκρός οδηγός στην Καβάλα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Καβάλα και Θάσος - Νεκρός 55χρονος αγρότης από τη Δάτο. Κινδυνεύουν ζωές στη Χαλκιδική. Δραματική κατάσταση και στην Ολυμπιάδα.

Σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Καβάλα και η Θάσος, όπου στην πρώτη είχαμε και έναν νεκρό εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το kavala-portal.gr τα ξημερώματα της Παρασκευής, ένας 55χρονος αγρότης από το Δάτο βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε -άγνωστο πως- σε ρέμα στην θέση “Πύργος”, μεταξύ Δάτου και Μικροχωρίου.

Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει από κατάστημα εστίασης στο Δάτο λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, όμως από εκείνη την στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν. Περίπου 3 ώρες μετά -στις 5 τα ξημερώματα- ένας διερχόμενος οδηγός εντόπισε το αυτοκίνητο του 55χρονου και ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες και ανέσυραν το άψυχο σώμα του οδηγού.

Στη Θάσο, έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια του νησιού, ενώ στην Καβάλα δύο περιοχές στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Μικρή υποχώρηση της βροχής

Η βροχή αν και συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης αλλά και την Παρασκευή δεν είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Λόγω της κλίσης του εδάφους, ο μεγαλύτερος όγκος του νερού, αφού υποχώρησε από τις τοπικές κοινότητες Πολύστηλου και Δάτου, στη δημοτική ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, συσσωρεύτηκε στον κάμπο των Τεναγών. Μικροπροβλήματα υπήρξαν ωστόσο σε γειτονιές μέσα στην πόλη της Καβάλας με πτώσεις δέντρων και παλιών τοιχίων, ενώ έγιναν κατολισθήσεις μικρής έκτασης στην περιμετρική οδό.

Στο νησί της Θάσου, με απόφαση του δημάρχου, Λευτέρη Κυριακίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παρέμειναν σήμερα κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τα δύο τελευταία 24ωρα, καθιστώντας έτσι δύσκολη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Δύσκολη η κατάσταση σε Χαλκιδική και Ολυμπιάδα – Κινδύνεψαν ζωές

Πολύ σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες στη Χαλκιδική. Η κυκλοφορία σε διάφορους δρόμους είχε αποκλειστεί, σχολεία εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή «μάχη» με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ολυμπιάδα, καθώς έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» με το νερό να εφορμά στον οικισμό. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν. Το φαινόμενο αναμένεται να εκτονωθεί τις επόμενες ώρες, ενώ και αυτή η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Υποχώρησε οδόστρωμα στην επαρχιακή Πολυγύρου – Ιερισσού

Στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού υποχώρησε το οδόστρωμα λόγω της συσσώρευσης νερού και έγινε πρακτικά αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Στο σημείο βρίσκεται οι τροχαία για να βοηθήσει τους άτυχους οδηγούς να φύγουν από το σημείο μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Πριν από ώρα δόθηκαν στην κυκλοφορία οι εξής δρόμοι:

  •  η επαρχιακής οδός Πολυγύρου – Ιερισσού, στο ύψος των Βραστάμων και
  • η επαρχιακής οδός Μουδανιών – Σάρτης, στο 58 χιλιόμετρο (ύψος Λακάρα).

Πλημμύρισε σχολείο στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Διακόπηκαν σήμερα τα μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, έπειτα από απόφαση της δημοτικής αρχής, αφού το λεβητοστάσιο του σχολείου πλημμύρισε, λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, “ από σπασμένο παράθυρο, που δεν προλάβαμε να αντικαταστήσουμε, μπήκε νερό στο λεβητοστάσιο. Για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποφασίστηκε η δiακοπή των μαθημάτων”.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, “έχει γίνει άντληση των υδάτων και κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους”, προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως ασφαλές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments