Πολιτική

“Η ώρα του πρωθυπουργού” – Τι απαντά ο Μητσοτάκης σε Τσίπρα και Γεννηματά

“Η ώρα του πρωθυπουργού” – Τι απαντά ο Μητσοτάκης σε Τσίπρα και Γεννηματά
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες διακυβέρνησης που ο πρωθυπουργός συμμετέχει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Στην Ολομέλεια της Βουλής για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» βρίσκεται  σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει οι Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. Πρόκειται για την τρίτη φορά στους περίπου 4 μήνες διακυβέρνησης που ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο κοινοβούλιο προκειμένου να συμμετάσχει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων όπως το μεταναστευτικό και οι υποθέσεις διαφθοράς.

Δείτε live την «Ώρα του Πρωθυπουργού»:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους, είτε είναι δυνατοί είτε είναι αδύναμοι

«Η Ελλάδα το 2012 βρισκόταν στην κατάταξη της διεθνούς διαφάνειας στην 94η θέση, το 2015 βρισκόταν στην 58η θέση και ξανακύλησε το 2018 στην 67η θέση. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία. Είναι προκλητικό να αναμασάτε αυτή την καραμέλα περί “λευκών κολάρων”, μας τους είπατε και μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Εμείς δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια. Ο νόμος σε αυτή τη χώρα θα εφαρμόζεται για όλους, είτε είναι δυνατοί είτε είναι αδύναμοι» τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με θέμα η «Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς» στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

«Στην τέταρτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, και ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά της διαφθοράς και η Greco σας εγκαλούν και σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα. Δεν τα γνωρίζατε αυτά; Μήπως έγιναν ερήμην σας; Αυτά διορθώνουμε με τους ποινικούς κώδικες. Τα διορθώνουμε κατόπιν εισήγησης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για “λευκά κολάρα”, μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα».

Αλέξης Τσίπρας: Κατηγόρησε για «χάρες» στην «παρασιτική ολιγαρχία και επιχειρηματική ελίτ»

Για “χάρες” στην «παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ» κατηγόρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή όπου συζητήθηκε η ερώτηση του κ. Τσίπρα για “νομοθετική εύνοια” στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων.

«Είναι ντροπή να μιλάτε για νόμο και για τάξη απέναντι στους ανήμπορους και την ίδια στιγμή να παραβιάζετε τον νόμο και την τάξη για τους μεγάλους και τους ισχυρούς, για τους μπαχαλάκηδες με τα κουστούμια και τις γραβάτες που κλέβουν το δημόσιο και περνάνε ζωή χαρισάμενη στο εξωτερικό εις υγείαν των κορόιδων», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «αυτές είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας και δυστυχώς τις επαναφέρετε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times το οποίο, όπως είπε, ήταν και ο λόγος που ήρθε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, καθώς, σημείωσε, είχε “περάσει στα ψιλά” το θέμα από μεγάλα τηλεοπτικά μέσα. Επιπλέον, όσον αφορά τη διάταξη στον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο “καθαρίζει” μια σειρά υποθέσεων “θαλασσοδανείων”, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα “δανεικά και αγύριστα” των κομμάτων άνω 400 εκατ. ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments