Ελλάδα

Αποκλειστικό: Αυτός είναι ο “άγγελος” του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Αποκλειστικό: Αυτός είναι ο “άγγελος” του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Η νέα υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είναι η κόρη του πρώην ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελικού λειτουργού Ιωάννη Διώτη.

Αν καλέσει κανείς στο τηλέφωνο και ζητήσει να μιλήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη θα ακούσει στην αρχή την γλυκύτατη φωνή της υπεύθυνης Δημοσιίων Σχέσεων του υπουργού την κα Βάλια Διώτη. Η όμορφη ξανθιά κοπέλα που αποφοίτησε από το Πάντειο και συνέχισε τις σπουδές της σε ένα από τα πιο διάσημα και μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας, στο Paris 1 Panthéon-Sorbonne, είναι από τις 3 Οκτωβρίου ο “άγγελος” του Μιχάλη Χρυσοχοίδη που φροντίζει για την δημόσια εικόνα του αλλά και για τις επαφές του σε ό,τι κυρίως έχει να κάνει με τον Τύπο αλλά όχι μόνο.

Η κα Βάλια Διώτη είναι το ένα από τα δυο παιδιά του πρώην ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελικού λειτουργού, Ιωάννη Διώτη. Όπως χαρακτηριστικά δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 3ης Οκτωβρίου ” Με την 6481/3/324α/23.9.2019 απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 45, 46, 47 και 48 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (ΦΕΚ 133/Α΄/7.8.2019), καθώς και του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 2303/1995 «Πληρωμή αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων μέσω τραπεζικού συστήματος και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 80/Α΄/5.5.1995), διορίζεται, από 16.9.2019, η ΔΙΩΤΗ Αμαλία – Ευαγγελία του Ιωάννη (ΑΔΤ: ΑΕ 119539), σε θέση Μετακλητής Υπαλλήλου κατηγορίας ΠΕ και Μ.Κ. 15ο, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη. Ο ως άνω διορισμός λήγει αυτοδικαίως με την, κατά οποιοδήποτε τρόπο, λήξη της θητείας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη”.

Η Βάλια Διώτη μετά τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έφυγε για τη Γαλλία όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne από το οποίο αποφοίτησε το 2011.  Με τα οκτακόσια χρόνια αριστείας, το πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne, απόγονος της νομικής και οικονομικής σχολής της Σορβόννης, είναι ένα από τα τα πιο διάσημα και μεγαλύτερα πανεπιστήμια στη Γαλλία.

Για όσους γνωρίζουν η επιλογή της στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δεν ήταν έκπληξη και αυτό γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει τον πατέρα της Βάλιας κ. Ιωάννη Διώτη πάνω από 20 χρόνια. Φυσικά αυτό δεν ήταν κριτήριο για την επιλογή της αφού τόσο οι σπουδές της όσο και τα προσόντα της εξυπηρετούν στο ακέραιο τις απαιτήσεις μιας θέσης δίπλα σε έναν υπουργό που κατέχει μια από τις πλέον νευραλγικές καρέκλες της κυβέρνησης.

Η Βάλια Διώτη είναι ένα κορίτσι που λατρεύει τα ταξίδια με φίλους το διάβασμα και τη μουσική. Πριν το διορισμό της βρισκόταν στο Λονδίνο για διακοπές. Ενώ μόλις δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το διορισμό της καθημερινά και από πολύ νωρίς βρίσκεται στο υπουργείο. Εδώ και λίγες ημέρες στο προφίλ της στο facebook “τρέχει” την καμπάνια της ΕΛ.ΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, έχοντας αναρτήσει την ειδική αφίσα που έχει εκδώσει το υπουργείο.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης γνωρίστηκε με τον κ. Ιωάννη Διώτη στο άλλοτε υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μετά τις εκλογές του 2000 ο Χρυσοχοΐδης, ο Διώτης και ο Φώτης Νασιάκος, ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., σχημάτισαν μια συμπαγή ομάδα που ξενυχτούσε επί μήνες στον έβδομο όροφο του ουρανοξύστη της λεωφόρου Κατεχάκη προσπαθώντας να αναμορφώσει εκ θεμελίων τη στρατηγική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Η διεθνής εμπειρία του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη και η χωρίς ταμπού αντίληψη του υπουργού για τη συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις έβαλαν στο παιχνίδι διεθνείς ειδικούς, ιδίως από την Αγγλία. Η τύχη τούς αντάμειψε όταν το κινέζικο ρολόι της βόμβας που πήγε να τοποθετήσει στον Πειραιά ο Σάββας Ξηρός τους παράδωσε, κυριολεκτικά, τα κλειδιά της 17Ν.

Ο εισαγγελέας Δίωξης – συχνά παρέα με τον αψίκορο στρατηγό Στέλιο Σύρο – πέρασε μερόνυχτα στον Ευαγγελισμό, στη ΓΑΔΑ και στον Κορυδαλλό, πότε ανακρίνοντας μεθοδικά και ποτέ «συζητώντας φιλικά» με τους ιθύνοντες της τρομοκρατικής ομάδας. Κανένας άλλος δεν γνωρίζει όσα έμαθε εκείνη την περίοδο.

Και το αστέρι του εκτοξεύτηκε εντός και εκτός της χώρας. Ήταν ο ήρωας της αντιτρομοκρατίας και η παρουσία του στην κεντρική ομάδα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αυτονόητη. Μία ακόμη διάκριση μέσα στις άλλες που συνέλεξε. Σήμερα η κόρη του Βάλια βρίσκεται εκείνη στο πλευρό του Μιχάλη Χρυσοχοίδη κρατώντας τη θέση της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments