Ελλάδα

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου
Κακοκαιρία "Γηρυόνης": Η κυκλοφορία διεκόπη στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Κακοκαιρία “Γηρυόνης”: Το πέρασμα του «Γηρυόνη» από την ελληνική επικράτεια έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπάρχουν δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς στην περιοχή της Κινέτας. Αποτέλεσμα της καταιγίδας ήταν να υπερχειλίσει το ρέμα της Πίκας, ενώ το νερό έφτασε στο ύψος της Εθνικής οδού, με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας. Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά Εθνική οδός, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα.

Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία Οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η παλιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, έως και τα διόδια του Καλαμακίου. Παράλληλα, ανεστάλησαν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα. Η Πυροσβεστική είχε δεχθεί έως τις 06:20 το πρωί της Δευτέρας (25.11.2019) 40 κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κινέτας για παροχή βοήθειας.

Έξοδος Κινέτας… όλα ένα απέραντο ποτάμι, η πυροσβεστική παλεύει με ότι έχει κυριολεκτικά να προσεγγίσει την πόλη. Δυσκολη νύχτα για την ευρύτερη περιοχή και ακόμη πιο δύσκολη για τους ανθρώπους και τους πυροσβέστες εκεί.Πηγή: Stavros Germalidis

Gepostet von Forecast Weather Greece am Sonntag, 24. November 2019

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατοίκους της Αττικής: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις ως τις 10 το πρωί»

Λίγο μετά τις 4 η σφοδρή καταιγίδα χτύπησε στην ανατολική Πελοπόννησο και την Αττική, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να βγάζει στις 5 τα ξημερώματα έκτακτη ανακοίνωση, ζητώντας από τους κατοίκους της Αττικής να αποφύγουν τις μετακινήσεις ως τις 10 το πρωί. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πλημμυρικά φαινόμενα και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, έκανε επείγουσα σύσταση/ έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν το πρωί τις μετακινήσεις.

«Επείγουσα σύσταση- έκκληση προς τους Πολίτες της Αττικής: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συστήνει στους πολίτες-κατοίκους της Αττικής, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους ως τις 10 το πρωί, τόσο για λόγους προληπτικούς, όσο και για λόγους αποφυγής κυκλοφοριακής συμφόρησης, με πιθανόν δυσάρεστες συνέπειες λόγω συσσώρευσης υδάτων».

Κλειστά σχολεία σήμερα: Κλειστά μέχρι τις 10 τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Αττικής τουλάχιστον μέχρι και τις 10:00 το πρωί σήμερα (25/11), με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, η οποία ενδέχεται να εξεταστεί μέσα στην ημέρα, εφόσον τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» συνεχιστούν. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως τις 10:00 για την ασφάλεια των μαθητών, αναφέρει η ανακοίνωση από την περιφέρεια Αττικής.

«Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί», τονίζει η περιφέρεια στην ανακοίνωσή της. Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments