Διεθνή

Μπλερ: «Η Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση χάους»

Μπλερ: «Η Βρετανία βρίσκεται σε κατάσταση χάους»
«Είμαστε σε κατάσταση χάους», δήλωσε ο Τόνι Μπλερ για τη Βρετανία, τονίζοντας συγχρόνως πως το Εργατικό Κόμμα δεν αξίζει να κερδίσει στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης του Reuters Newsmaker έκανε ο Τόνι Μπλερ.  Σε αυτές, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση επικίνδυνου χάους και υπογράμμισε πως ούτε το Εργατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει, αλλά ούτε και το Συντηρητικό αξίζουν να κερδίσουν τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

«Είμαστε σε κατάσταση χάους. Η ισχύς της παγκόσμιας οικονομίας  μας βοήθησε μέχρι σήμερα να διατηρήσουμε την άνοδό μας, αλλά αν αυτή χάσει την ισχύ της, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Ο Μπλερ, πρωθυπουργός των Εργατικών από το 1997 έως το 2007, δήλωσε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να εκπληρώσουν και πρόσθεσε ότι, αν οι δημοσκοπήσεις αποδειχθούν ακριβείς, το κόμμα του Τζόνσον είναι πιθανό να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Ο Μπλερ, ο μοναδικός ηγέτης των Εργατικών που κέρδισε τρεις εκλογές, δήλωσε πως το κόμμα του τελεί τώρα υπό τον έλεγχο της «μαρξιστικής-λενινιστικής πτέρυγάς του» και πως ο ηγέτης του, ο  Τζέρεμι Κόρμπιν, υπόσχεται μια επανάσταση.

«Το πρόβλημα με τις επαναστάσεις δεν είναι το πώς αρχίζουν αλλά το πώς τελειώνουν», είπε ο Μπλερ. «Το πρόβλημα με τις επαναστάσεις είναι ότι πάντα τελειώνουν άσχημα».

«Η αλήθεια είναι: ο κόσμος δεν έχει πεισθεί ότι κάποιο από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα αξίζει να κερδίσει καθαρά».

Υπενθυμίζεται, πως η Βρετανία πραγματοποιεί εκλογές τρία χρόνια πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία επειδή το Κοινοβούλιο περιήλθε σε αδιέξοδο για το Brexit, ανίκανο να συμφωνήσει για το πώς και για το πότε, η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments