Ελλάδα

Ευθύμιος Λέκκας: “Καμία ανησυχία στην Ελλάδα από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία”

Ευθύμιος Λέκκας: “Καμία ανησυχία στην Ελλάδα από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία”
Ευθύμιος Λέκκας: Ο Έλληνας σεισμολόγος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός στις δηλώσεις λίγες ώρες μετά τον σεισμό στην Αλβανία μεγέθους 6.4 της κλίμακας Ρίχτερ, τονίζοντας πως η σεισμική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα δεν επηρεάζει τη χώρα.

Ευθύμιος Λέκκας: Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο Έλληνας σεισμολόγος στις πρώτες του δηλώσεις λίγες ώρες μετά τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αλβανία τόνιζοντας πως η σεισμική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα δεν αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας. Παρόλα αυτά ανέφερε πως οι πιθανότητες για μεγάλο μετασεισμό είναι αρκετά αυξημένες εκφράζοντας φόβο για ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές στις πληγείσες πόλεις.

“Ο σεισμός στην Αλβανία δεν επηρεάζει τον ελληνικό χώρο” είπε κατηγορηματικά ο καθηγητής. Επίσης συμπλήρωσε πως το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού στην Αλβανία, είναι το ίδιο με τον προηγούμενο σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από 2 μήνες περίπου. Όπως ανέφερε, μαζί με κλιμάκιο επισκέφτηκε πρόσφατα την Αλβανία βλέποντας εκεί αρκετά ετοιμόρροπα κτίρια, τα οποία όπως και απεδείχθη θα έπεφταν με έναν νέο σεισμό.

Σε αντίθεση με την πρόβλεψη για τη Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προβλέπει ισχυρό μετασεισμό στη γείτονα χώρα, η οποία τις τελευταίες ώρες μετρά τις πληγές της από τον φονικό όπως αποδεικνύεται σεισμό που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες επιβεβαιωμένος είναι ο θάνατος ενός Αλαβνού πολίτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς είναι αρκετά τα κτίρια που κατέρρευσαν μέσα στα οποία βρίσκονται εγκλωβισμένοι. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments