Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπα “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες”

Γιάνης Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπα “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες”
Γιάνης Βαρουφάκης: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 αναφέρθηκε στην περιβόητη ατάκα, που όπως αποκάλυψε δεν ειπώθηκε ποτέ από τον ίδιο.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 μαζί με την Δανάη Στράτου ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Το ζευγάρι αναφέρθηκε σε πολλά πράγματα από το πως γνωρίστηκαν μέχρι και άγνωστες ιστορίες από την διαπραγμάτευση το 2015. Φυσικά, η κουβέντα πήγε και στην περίφημη φράση “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες” που φέρεται να είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην σύζυγο του.

Η Δανάη Στράτου αναφέρθηκε πρώτη και τόνισε ότι η ιστορία ξεκίνησε από μια παρερμηνεία. «Ήταν μία απόλυτη διαστρέβλωση, νομίζω ηθελημένη από την πλευρά του δημοσιογράφου». Από την πλευρά του ο  πρώην Υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Ήταν ίσως η χειρότερή μου μέρα από τη στιγμή που έκλεισαν οι τράπεζες. Δεν γύρισα καν σπίτι εκείνο το βράδυ. Υπήρχε εκείνη την εποχή ένας δημοσιογράφος του new yorker, του είχαμε δώσει αρκετή πρόσβαση. Ολα ξεκίνησαν από μία βραδιά που τρώγαμε με φίλους στην Πλάκα και ο Τζέιμς Γκάλμπρέιθ είπε κάτι για το «αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά». Απάντησα και εγώ κάτι αλλά ο δημοσιογράφος, που ήταν παρών, το μετέφερε λάθος».

Τι είχε γραφτεί στο New yorker

Το 2015, ο New Yorker σε ένα εκτενέστατο κείμενο αφιερωμένο στον Γιάνη Βαρουφάκη υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πολεμιστής», είχε γράψει: «…Η παρέα του Βαρουφάκη, εκείνο το βράδυ, ήταν συγκεκριμένη: η γυναίκα του Δανάη Στράτου και ο συνεργάτης του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ ο οποίος στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως σύμβουλος (άνευ πληρωμής), σε συνεργασία με τον οικονομολόγο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Τζέφρι Σακς. Κάποια στιγμή πέρασε τυχαία και ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Βαρουφάκη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την Ελλάδα και η πίεση που ασκούσε η Τρόικα, μέσω της ΕΚΤ, στην Ελλάδα, ήταν έντονη. Οι τράπεζες είχαν κλείσει και όταν ο Βαρουφάκης γύρισε σπίτι, εκείνη την πρώτη ημέρα που τα καταστήματα έκλεισαν, γύρισε και είπε στη Δανάη Στράτου: «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». -“Honey, I shut the banks.”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δανάη Στράτου έχει διαψεύσει το γεγονός, λέγοντας την δική της πλευρά της ιστορίας.  Η σύζυγος του πρώην υπουργού προέβη σε διάψευση της διαβόητης φράσης και στις αρχές του 2019, μιλώντας στον ΣΚΑΪ:«Δεν είπε ποτέ το “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες”. Την ημέρα εκείνη, την ώρα που κάθονταν στο τραπέζι με τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και τον δημοσιογράφο Ian Parker του New Yorker, μιλούσαμε off the record. Ο Γιάνης είναι άνθρωπος με χιούμορ, το οποίο είναι και πολύ λυτρωτικό σε κάποιες περιπτώσεις και θυμήθηκε την ταινία «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά», και είπε με χιούμορ, “φαντάσου να είχα πει, αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Το πήρε και το διαστρέβλωσε. Το είπε χιουμοριστικά κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το εξέφρασε με αντίθετο τρόπο απ’ ό,τι έγινε γνωστό», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments