Πολιτική

Σεισμός στην Αλβανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ράμα – Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στη γειτονική χώρα

Σεισμός στην Αλβανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ράμα – Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στη γειτονική χώρα
Σεισμός στην Αλβανία: «Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όποιο άλλο τρόπο χρειαστεί», είπε ο πρωθυπουργός στον ομόλογό του

Σεισμός στην Αλβανία: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, για να του εκφράσει την συμπαράστασή του μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αναχωρήσει άμεσα για την Αλβανία κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες διάσωσης. Τόνισε, επίσης, στο κ. Ράμα, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλει με όποιον άλλο τρόπο χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία επλήγη τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11) από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου και 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων. Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Στο Δυρράχιο, ολόκληρες πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει exit.al, τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν εγκλωβισμένους, εντόπισαν τα πτώματα δυο κοριτσιών 10 και 18 ετών στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στο Δυρράχιο. Στην ίδια πόλη έχει εντοπιστεί ακόμη ένας νεκρός. Άλλα δυο θύματα έχουν εντοπιστεί σε πόλη 30 χιλιόμετρα βόρεια των Τιράνων, ενώ ένας 50χρονος άνδρας σκοτώθηκε όταν πάνω στον πανικό του τη στιγμή του σεισμού, έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στο Κουρμπίν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments