Διεθνή

Αλβανία: Γεννήθηκαν υγιέστατα δίδυμα 20 λεπτά μετά τον σεισμό [vid]

Αλβανία: Γεννήθηκαν υγιέστατα δίδυμα 20 λεπτά μετά τον σεισμό [vid]
Αλβανία: Οι γιατροί στην Αλβανία αψηφούν τον κίνδυνο του σεισμού και προχωρούν σε τοκετούς ενώ αναφέρουν πως «είναι το καλύτερο σύμβολο για τη συνέχεια της ζωής».

Αλβανία: Δραματικές ώρες ζει η Αλβανία μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 40. Μέσα όμως στη δίνη της καταστροφής οι γιατροί συνεχίζουν τους τοκετούς και έτσι 20 λεπτά μετά το χτύπημα του σεισμού γεννήθηκαν υγιέστατα δίδυμα. Σύμφωνα με το Euronews, παρά τις ζημιές στο νοσοκομείο Τιράνων, οι γιατροί αρνήθηκαν να φύγουν και προχώρησαν στον τοκετό. Η γιατρός Anika N. Dokle μοιράστηκε τα χαρμόσυνα νέα για τη γέννηση των διδύμων μετά τον σεισμό αναφέροντας πως «είναι το καλύτερο σύμβολο για τη συνέχεια της ζωής».

https://twitter.com/EuronewsAlbania/status/1199258392608563200?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1199258392608563200&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tanea.gr%2F2019%2F11%2F27%2Fworld%2Fseismos-stin-alvania-gennithikan-didyma-ligo-meta-to-xtypima-tou-egkeladou%2F

Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα ολόκληρες γειτονιές στα Τίραννα και το Δυρράχιο έγιναν σκόνη. Σπίτια κόπηκαν στα δύο. Μπλοκ πολυκατοικιών κατέρρευσαν ταυτόχρονα. Πρόκειται για κτίρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990. Όλα τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με τον παλιό αντισεισμικό νόμο έχουν ζητήματα στατικότητας. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν. Μητέρες αναζητούν τα παιδιά τους κάτω από τα ισοπεδωμένα σπίτια. Κάθε λεπτό που περνά φέρνει στο προσκήνιο και νέες τραγικές ιστορίες.

Μια χαροκαμένη μάνα, όπως αναφέρει το Star, ουρλιάζει όταν συνειδητοποιεί πως οι διασώστες βγάζουν νεκρό μέσα από τα χαλάσματα το αγγελούδι της. Τα ποδαράκια του κρέμονται έξω από την κόκκινη κουβέρτα. Η διάσωση αυτού του αγοριού δίνει ελπίδα. Οι κραυγές του σπαρακτικές. Με γυμνά χέρια εθελοντές πασχίζουν να το βγάλουν μέσα από το κατεστραμμένο του σπίτι. Ήταν για ώρες παγιδευμένο δίπλα στο άψυχο σώμα της γιαγιάς του

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments