Διεθνή

Σεισμός στην Αλβανία: Έβαλε τα κλάματα η υπουργός Άμυνας [vid]

Σεισμός στην Αλβανία: Έβαλε τα κλάματα η υπουργός Άμυνας [vid]
Σεισμός στην Αλβανία: Η ανείπωτη τραγωδία από τον σεισμό στην Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης προκάλεσε τα δάκρυα της υπουργού Άμυνας, Olta Xhacka την ώρα που η ίδια ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων νεκρών.

Σεισμός στην Αλβανία: Δεν άντεξε στην εικόνα της τραγωδίας στη χώρα της και λύγισε. Η υπουργός Άμυνας, Olta Xhacka κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης που η ίδια έκανε για την επιβεβαίωση των πρώτων θυμάτων από τον φονικό σεισμό έβαλε τα κλάματα. Η χώρα ζει εθνικό πένθος με το πέρασμα του Εγκέλαδου να συνεχίζει να αφήνει πίσω του νέα θύματα, καθώς ώρα με την ώρα οι αρχές ανασύρουν νεκρούς από τα συντρίμμια.

“Πρόκειται για την πιο δύσκολη ανακοίνωση που μπορεί να κάνει ένας Αλβανός αξιωματούχος” δήλωσε η υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι τα λόγια είναι περιττά και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους. Αλλά σε ένα σημάδι σεβασμού στις χαμένες ζωές, θέλω να μοιραστώ σήμερα με όλους τους πολίτες τα ονόματα των 28 παιδιών, κοριτσιών, αγοριών, ανδρών και γυναικών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από αυτή την τραγωδία». Έτσι στη συνέχεια διάβασε τα ονόματα όσων βρήκαν τραγικό θάνατο στον σεισμό.

Η Αλβανία βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με πολλές χώρες να σπεύδουν να δώσουν βοήθεια στη γείτονα χώρα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ο αριθμός των θυμάτων μέχρι αυτή την ώρα έχει ανέλθει στους 40 με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 700. Να τονίσουμε πως ακόμη υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων με τις πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί όλο και να λιγοστεύουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments