Ελλάδα

Κλειστή η Λεωφόρος Ποσειδώνος στο Καβούρι – Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών [vid]

Κλειστή η Λεωφόρος Ποσειδώνος στο Καβούρι – Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών [vid]
Συμπλοκές και ρίψη χημικών απο τα ΜΑΤ - Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Σούνιο στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου.

Κλειστό είναι το ρεύμα κυκλοφορίας της λεοφώρου Ποσειδώνος προς Σούνιο στο Καβούρι. Κυκλοφοριακό και στη Βουλιαγμένης. Αφορμή είναι τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο που γινόταν η σύνοδος των Πρυτάνεων στις 11.00.

Από νωρίς βρισκόταν στο σημείο κλούβα των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ επενέβησαν όταν οι νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο. Η ένταση κλιμακώθηκε γρήγορα και έγινε ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ, λόγω των συμπλοκών με τους φοιτητές. Η Τροχαία γνωστοποίησε ότι γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Σούνιο στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Εικόνες από τη συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων συμμετείχε μεγάλος αριθμός ατόμων, που φώναζαν συνθήματα κατά των πρυτάνεων και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Η βία κλιμακώθηκε γρήγορα και οι σκηνές έγιναν άγριες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό για να κάνουν παρέμβαση στη Σύνοδο με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους φοιτητές. Αυτή την ώρα κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος ενώ εκπρόσωπος των Πρυτάνεων συνομιλεί με τους φοιτητές.

Στο κεντρικό τους πανό, οι φοιτητικοί σύλλογοι που αντιδρούν ανέφεραν: «Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου – Καμία διαγραφή φοιτητή – Δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση για όλους – Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς – Να μπλοκάρουμε τα σχέδια υπουργείου Παιδείας – Πρυτάνεων.»

ΜΑΤ επιτίθενται σε φοιτητές στη σύνοδο πρυτάνεων!

ΕΞΕΛΙΞΗ στη σύνοδο πρυτάνεων: Τα ΜΑΤ επιτίθενται σε άοπλους φοιτητές με σηκωμένα χέρια, χρησιμοποιώντας χημικά και ξύλο! Άνοιξαν το κεφάλι ενός φοιτητή!Η μαζικότατη πορεία των φοιτητικών συλλόγων δεν υποχωρεί! Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των πολιτικών μας αιτημάτων! Οι κυβερνητικές πολιτικές που καταστρέφουν την εκπαίδευση μάς εξοργίζουν, δεν μας τρομοκρατούν! Επιμένουμε και δεν αποχωρούμε από το χώρο, όσα ΜΑΤ κι αν μας φέρουν!

Gepostet von Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ am Freitag, 29. November 2019

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments