Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση του κόμματος – Η σύνθεση της ΚΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση του κόμματος – Η σύνθεση της ΚΕΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Ονόματα έκπληξη περιλαμβάνονται στις προσωπικότητες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει το Σάββατο (30/11) στο ΣΕΦ.

ΣΥΡΙΖΑ: Έχοντας ήδη προκαλέσει την προσοχή της κοινής γνώμης και των πολιτικών του αντιπάλων, μετά από τη δημοσίευση της σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ), το κόμμα της αντιπολίτευσης ετοιμάζεται για την πρώτη της συνεδρίαση στο ΣΕΦ που σηματοδοτεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην πορεία διεύρυνσης του κόμματος. Η ΚΕΑ αριθμεί 694 μέλη και επί της ουσίας πιστοποιεί μία πολύπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή πρώην βουλευτών, στελεχών και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ αλλά και διακεκριμένων στελεχών της ανανεωτικής αριστεράς.

Το όνομα έκπληξη το οποίο πλαισιώνει την λίστα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης είναι αυτό της Ρεγγίνας Βάρτζελη, της πιο στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου πριν και κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του με καθήκοντα γενικής γραμματέως στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και διευθύντριας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο εφαρμογής του πρώτου μνημονίου.

Στην ΚΕΑ συμμετέχουν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από όλες τις περιόδους, όπως οι Ρούλης Κοκκελίδης, Θανάσης Οικονόμου, Χρύσα Μανωλιά , Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, Μαρία Θεοχάρη και Γιώργος Κασσάρας. Επίσης στην Επιτροπή έχουν ενταχθεί και στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς όπως ο Αντώνης Λιάκος, ο Αχιλλέας Μητσός , Δανάη Μυλωνάκη, Φώτης Προβατάς, Ηλίας Νικολακόπουλος, Δημήτρης Αγανίδης , Αντώνης Ρουπακιώτης αρκετοί από τους οποίους συμμετέχουν έπειτα από επαφές που είχαν με τον Νίκο Μπίστη. Επίσης συμμετέχει ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Από συνδικαλιστές κυριαρχούν τα ονόματα των Νίκο Αδαμίδη (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) και Γιώργου Αλεξανδράκη (ΕΥΔΑΠ). Τρομερή έκπληξη αποτέλεσε και το όνομα του Απόστολου Γκλέτσου στη λίστα με τις προσωπικότητες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το όνομα του Σταμάτη Κραουνάκη θεωρήθηκε αναμενόμενη έκπληξη, καθώς ο συνθέτης και τραγουδιστής φημίζεται για τα φυλοσυριζαϊκά του αισθήματα. Υπενθυμίζεται πως αποθέωνε και στήριξε τον Παύλο Πολάκη να χορεύει με το τσιγάρο στην πίστα. Είχε πει τότε για να τον στηρίξει: «Έζησα την εποχή που μοιράζανε τις μίζες 50-50. Γι αυτό μην ξαναδώ και μην ξανακούσω τις μ…ες που γράφετε και λέτε για τον Παύλο Πολάκη. Τον λατρεύω και θα ήμουν μαζί του σε όποιον κόμμα κι αν ήταν. Μου πάει ο Παύλος Πολάκης. Πως να το πω…».

Βεβαίως, στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης αυτοδιοικητικά στελέχη (Τίνα Καφατσάκη, Άκης Κατωπόδης), πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής νομαρχιακών οργανώσεων αλλά και νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης συνεδριάζει το μεσημέρι του Σαββάτου (29/11) στο ΣΕΦ, για την σημειολογία στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, με το ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο για λίστα ανθρώπων που σηματοδοτούν την αναπαλαιωμένη ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments