Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: “Άμεση σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών”

Φώφη Γεννηματά: “Άμεση σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών”
Φώφη Γεννηματά: Να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητά η Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά:  Την επείγουσα ανάγκη να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών επαναλαμβάνει με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να καθοριστεί κοινή στάση και εθνική γραμμή απέναντι στη προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Εδώ και τώρα με αποφασιστικότητα οφείλει να αντιδράσει η κυβέρνηση στη νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, αλλά και την ίδια τη γεωγραφία», αναφέρει η κ. Γεννηματά. Ειδικότερα προτείνει, μεταξύ άλλων, να ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να πάρει αμέσως θέση με δήλωση της που θα τονίζει ότι:

  • Δεν αναγνωρίζει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το διεθνές δίκαιο.
  • Θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη που αφορά κράτος μέλος της Ένωσης.
  • Να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή. Να πάρει θέση».

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πορεύεται χωρίς εθνική γραμμή. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με σχέδιο στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο την ένταση που υπάρχει, αφού μετά τη συμφωνία με την Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, η Άγκυρα πλέον αμφισβητεί και την υφαλοκρηπίδα στην περιοχή του Καστελορίζου με το τουρκικό ΥΠΕΞ σε σχετική ανακοίνωση του να αναφέρει ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments