Ελλάδα

Ίλιον: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2,5χρονου αγοριού – Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή

Ίλιον: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2,5χρονου αγοριού – Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή
Ίλιον: Δεν χωράει ο νους την ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο του 2,5 ετών αγοριού, με τους γονείς να αδυνατούν να πιστέψουν πως έχασαν το παιδί τους. Σήμερα αναμένεται το πόρισμα από την νεκροτομή του ιατροδικαστή, η οποία θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ίλιον: Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή βρίσκονται συγγενείς και αρχές για τον θάνατο του 2,5χρονου αγοριού στο Ίλιον. Ο μικρός έχασε τη ζωή του από ασφυξία όντας μέσα στο κρεβάτι των γονιών του. Ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να εξακριβωθεί πλήρως από το πόρισμα του ιατροδικαστή κατά την διαδικασία της νεκροτομής.

Χθες οι γονείς του άτυχου αγοριού κατέθεσαν ενώπιον του ανακριτή τονίζοντας πως το παιδί τους έπαιζε στο σπίτι μπαίνοντας μέσα σε κρεβάτι, το οποίο είχε αποθηκευτικό χώρο την ώρα μετακόμισης. Μετά τις καταθέσεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα. 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γονιών του άτυχου παιδιού

Ραγίζουν καρδιές οι δηλώσεις των γονιών του 2,5 αγοριού, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του παιδιού τους. Η μητέρα του στις πρώτες της δηλώσεις αναλύει τις τελευταίες στιγμές του παιδιού πριν το δει νεκρό στο μπαούλο του κρεβατιού. «Κάναμε δουλειές χθες το πρωί και ο μικρός… είναι ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε βγάλει λοιπόν τα ρούχα τα χειμωνιάτικα βάλαμε μέσα τα καλοκαιρινά μας και ο μικρούλης πήγαινε και μου κρυβόταν και μου έκανε “κου-κου-τά μαμά” και παίζαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα.

«Το βράδυ άφησα λίγο ανοιχτά εκεί το κρεβατάκι για να πάρει αέρα και ήταν λίγο ο χώρος, ίσα δηλαδή που χώρεσε και πέρασε αυτός μέσα. Πήγαμε και κοιμηθήκαμε, ξαπλώσαμε κατά τις 19.30 γιατί είναι μωρό, κοιμάται νωρίς, και πήρε κι εμένα ο ύπνος μαζί του γιατί ξυπνάω από τις 04:00 το πρωί λόγω του μωρού για να το ταΐσω. Έχουμε δυο παιδάκια, αυτός ήταν 2,5 ετών και το μωρό είναι 15 μηνών και ξυπνάει ακόμα τη νύχτα. Κάθε μέρα λοιπόν ξυπνάω στις 04:00 τη νύχτα, μετά ξύπναγε ο μεγάλος και συνεχίζαμε.

Οπότε γύρω στις 19:30 ήμασταν έτοιμοι για ύπνο. Ξάπλωσα κι εγώ δίπλα του, ξαπλώσαμε και κοιμηθήκαμε με το μωράκι μου, το πήρα αγκαλίτσα, κοιμηθήκαμε και κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε μέσα εκεί πέρα από κάτω για να παίξει και τράβηξε και τον ιμάντα και τον πλάκωσε το στρώμα και τον πλάκωσε αυτό το πράγμα και δεν τον πρόλαβα μέσα στη νύχτα, δεν τον πρόλαβα, 05:00 η ώρα τον είδα. 05:00 το είδα το παιδί. Ατύχημα ήταν, το παιδί μου… δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω».

“Εχθές Κυριακή κάναμε γενική καθαριότητα στο σπίτι, η μαμά του άνοιξε το κρεβάτι καθώς υπάρχει αποθηκευτικός χώρος από κάτω. Το μωρό μας ανακάλυψε την τρύπα αυτή και έπαιζε όλη την ημέρα, έμπαινε και έβγαινε και έπαιζε κρυφτό, ο μηχανισμός του κρεβατιού ήταν ανοιχτός, δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος” ανέφερε ο πατέρας του αγοριού που έχασε με τόσο τραγικό τρόπο την ζωή του στο σπίτι της οικογένειας στο Ίλιον.

Για να συνεχίσει: “Το απόγευμα που τελείωσε με τις δουλειές η μαμά του, το άφησε 50 πόντους ανοιχτό καθώς χρειάζεται δύναμη για να κλείσει το κρεβάτι. Περίπου 8-9 η ώρα κοιμηθήκαμε όλοι μαζί στο σαλόνι, κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε στην κρεβατοκάμαρα, είδε το κρεβάτι μισάνοιχτο και προφανώς στην προσπάθεια του να βγει τράβηξε έναν ιμάντα που υπάρχει στην κατασκευή και έκλεισε το κρεβάτι. Στις 5 η ώρα ξύπνησε η σύζυγός μου και αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν δίπλα μας ο γιος μας, έτσι έψαξε όλο το σπίτι, είδε ότι ήταν κλειστό το κρεβάτι και το άνοιξε, βρήκε το παιδί νεκρό από κάτω”.

Είχε γίνει καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με ανακοίνωση του τόνισε πως στις 4 Σεπτεμβρίου, ο φορέας είχε δεχθεί καταγγελία που αφορούσε «σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας». Η εν λόγω καταγγελία έγινε ανώνυμα στο 1056 και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, «άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments