Ελλάδα

Κινέτα: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ως το 2020 [pics]

Κινέτα: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ως το 2020 [pics]
Κινέτα: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Κινέτας από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Κινέτα: Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της περιοχής της Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας μετά και από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλειου Κόκκαλη, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 25 Νοεμβρίου.  Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων της κακοκαιρίας “Γηρυόνης” και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 25 Μαΐου 2020.

Πάγωμα των χρεών των πλημμυροπαθών ζητά ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με κατεπείγον σχετικό έγγραφο ζητά από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παγώσουν όλα τα χρέη των πλημμυροπαθών. Στο συγκεκριμένο έγγραφο ο Δήμαρχος αναφέρει: «Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε όπως λάβετε μέριμνα, ώστε να “παγώσουν” όλα τα χρέη των πλημμυροπαθών, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (ΔΟΥ, Τράπεζες, ΔΕΗ κλπ.) για εύλογο χρονικό διάστημα, διότι δεν είναι δυνατόν μέσα στη δυστυχία και στην παραζάλη, που τους δημιούργησε η πρόσφατη θεομηνία της 25ης Νοεμβρίου 2019, καταιγίδα “Γηρυόνης”, που έπληξε την Κοινότητα Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων, να πρέπει να αντιμετωπίσουν και την πίεση, που τους ασκείται για την αποπληρωμή χρεών και μάλιστα σε μία περίοδο, που τους έχει καταστραφεί το σπίτι, η οικοσκευή, κλπ. και προσπαθούν να επιβιώσουν».

Έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντές

Μια εβδομάδα μετά και τα νερά στην περιοχή δεν έχουν ακόμα στεγνώσει. Τα σπίτια, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις παραμένουν πλημμυρισμένα και με τόνους λάσπης. Οι κάτοικοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια τόσο για να αποκαταστήσουν τις περιουσίες τους όσο και για είδη πρώτης ανάγκης, όπως κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, δημητριακά, φρυγανιές, μαρμελάδα, ρύζι, μακαρόνια, ντοματάκια, κρουασάν, μπισκότα, χυμούς, κράκερς, όσπρια, καθαριστικά, κουβάδες, σκούπες, χαρτικά. Τα είδη συλλέγονται τόσο στο Κέντρο Κοινότητας Μεγάρων (42ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Κ. και Μινώας) όσο και στο ΚΑΠΗ Κινέτας. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μεγάρων κάνει επίσης τη δική του προσπάθεια.

Επιπλέον, ο Δήμος Μεγαρέων συνεργάζεται με το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι και τις 15:00. Στο ΚΑΠΗ Κινέτας, οι πληγέντες μπορούν να πηγαίνουν τα ρούχα τους για πλύσιμο και στέγνωμα και να τα παραλαμβάνουν μετά από δύο ημέρες καθαρά και στεγνά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments