Ελλάδα

Απίστευτο πόσες ώρες είναι συνδεδεμένοι στο internet οι Έλληνες καθημερινά

Απίστευτο πόσες ώρες είναι συνδεδεμένοι στο internet οι Έλληνες καθημερινά
Tο Internet έχει εξελιχθεί στη βασική ενασχόληση των Ελλήνων.

«Εθισμένοι» στο διαδίκτυο φαίνεται πως είναι οι Έλληνες. Καθημερινά οι Έλληνες νέοι ηλικίας 18-24 ετών είναι συνδεδεμένοι στο internet -κυρίως μέσω smartphone– περίπου 5 ώρες, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα από τα στοιχεία τις έρευνας προκύπτει πως το Internet γενικότερα δείχνει να έχει εξελιχθεί σε βασική ενασχόληση των Ελλήνων πολιτών.

Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας Focus on tech life της Focus Bari, τα οποία αφορούν το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2019 έδειξαν πως το ποσοστό διείσδυσης στις ηλικίες 13-70 ετών φθάνει πλέον στο 89%, με το 83% να δηλώνει ότι συνδέεται καθημερινά στο Διαδίκτυο. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι πως ο χρόνος παραμονής φθάνει κατά μέσο όρο τα 213 λεπτά ημερησίως στο σύνολο των ηλικιών και ανεβαίνει στα 292 λεπτά στην ηλικιακή κατηγορία των 18-24 ετών.

Το 59% δηλώνει ότι είναι χρήστης μέσω κοινωνικής δικτύωσης με το 52% να αφιερώνει στα social media τουλάχιστον μία ώρα ημερησίως.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι σε άνοδο με το 60% να δηλώνει ότι έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο, ποσοστό που φθάνει στο 75% στις ηλικίες 25-34 ετών. Σε υψηλά ποσοστά φθάνει και η διείσδυση των smartphones με το 84,3% να δηλώνει ότι χρησιμοποιεί ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με το ποσοστό να αγγίζει το 100% στις ηλικίες έως 44 ετών.

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν το smartphone τους για να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο (80%).

Μάλιστα, το 65% στις ηλικίες 35-44 ετών δηλώνει ότι συνδέεται με το smartphone του έως μία ώρα την ημέρα, ενώ το 64% στις ηλικίες 13-24 είναι online μέσω κινητού για πάνω από μία ώρα ημερησίως. Το 85% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ το 43% των νοικοκυριών έχει συνδρομητική τηλεόραση, ποσοστό που φθάνει στο 48% στην περιοχή της Αττικής και το 51% στις οικογένειες με περισσότερα από 4 μέλη.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play