Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Επικοινωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Επικοινωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
Νίκος Δένδιας: Κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπήρξε μια ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς για το θέμα του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Νίκος Δένδιας: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη τον οποίο ενημέρωσε για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, εκτός από την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την Τριμερή στο Βερολίνο, υπήρξε μια ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς για το θέμα του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους, στο οποίο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπάρχει κινητικότητα από πλευράς Λευκωσίας προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν κατά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑ, Νίκου Χριστοδουλίδη και Μάικ Πομπεο, στην Ουάσινγκτον.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το απρόσμενο ενδιαφέρον του για τον Κώστα Μπακογιάννη

Με καθυστέρηση 20 λεπτών και μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα λόγω των αλλεπάλληλων τουρκικών προκλήσεων ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Παρίσι. Φυσικά, το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα βαρύ, λόγω και των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, στις οποίες μάλιστα συμμετείχε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ίδιο πάντως να φροντίζει να κάνει ένα βήμα για σπάσει ο πάγος που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα «αιφνιδιάζοντας» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Προτού ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα του τελευταίου διαστήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γύρισε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ρώτησε: «Τι κάνει ο ανιψιός σου ο Κώστας Μπακογιάννης που έμαθα ότι έγινε Δήμαρχος Αθηναίων;». Την αρχική απορία του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να απαντήσει ο ίδιος κ. Ερντογάν ο οποίος σημείωσε: «Τον γνωρίζω γιατί ήταν συμφοιτητής του γιου μου».

Όντως, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο 38χρονος γιος του Τούρκου προέδρου, Νετσμετίν Μπιλάλ Ερντογάν σπούδασαν μαζί πολιτικές επιστήμες στο JFK School of Government στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2004.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments