Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Ανησυχία για την Καγκελάριο – Παραλίγο να πέσει κατά την επίσκεψή της στο Άουσβιτς [vid]

Άνγκελα Μέρκελ: Ανησυχία για την Καγκελάριο – Παραλίγο να πέσει κατά την επίσκεψή της στο Άουσβιτς [vid]
Άνγκελα Μέρκελ: Η Καγκελάριος έχασε την ισορροπία της και παραλίγο να πέσει, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της.

Άνγκελα Μέρκελ: Εντείνεται η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Καγκελαρίου, μετά από νέο βίντεο που έρχεται στα φώτα της δημοσιότητας από την επίσκεψή της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Η Γερμανίδα καγκελάριος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και αμέσως μετά φαίνεται να χάνει προς στιγμή την ισορροπία της, κινδυνεύοντας να πέσει. Στα βίντεο που αναπαράγονται από τα διεθνή ΜΜΕ, η Μέρκελ διακρίνεται να απλώνει το χέρι της σε μια προσπάθεια να κρατηθεί από τον Πολωνό πρωθυπουργό. Οι εκφράσεις στα πρόσωπα όσων βρίσκονταν κοντά της και είδαν το περιστατικό, είναι χαρακτηριστικές.

Το καλοκαίρι, τρεις δημόσιες εμφανίσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου είχαν πυροδοτήσει σενάρια για την κατάσταση της υγείας της, καθώς σε βίντεο η Μέρκελ εμφανιζόταν να τρέμει. Η ίδια τότε είχε διαβεβαιώσει ότι ήταν καλά στην υγεία της και ότι τα περιστατικά αυτά οφείλονταν σε αφυδάτωση.

Η πρώτη γερμανίδα Καγκελάριος που επισκέπτεται το Άουσβιτς

Η Μέρκελ είναι η πρώτη Γερμανίδα καγκελάριος που επισκέπτεται το Άουσβιτς, το οποίο βρίσκεται στην Πολωνία, εδώ και 25 χρόνια. Η μνήμη των ναζιστικών εγκλημάτων είναι αναπόσπαστη από τη γερμανική ταυτότητα, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στον τόπο μαρτυρίου. «Η ανάμνηση των εγκλημάτων, η εκφορά των ονομάτων των εγκληματιών και ο φόρος τιμής στα θύματα είναι μία ευθύνη που δεν σταματά ποτέ. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Και είναι αναπόσπαστο από την χώρα μας. Η συναίσθηση αυτής της ευθύνης είναι τμήμα της εθνικής μας ταυτότητας», δήλωσε εμφατικά η Αγγελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί η ιστορία του στρατοπέδου του Άουσβιτς, λέγοντας ότι είναι καθήκον να θυμόμαστε τις ωμότητες που διαπράχθηκαν εκεί για χάρη των θυμάτων. «Αν η μνήμη φύγει, είναι σαν να βλάπτουμε για δεύτερη φορά τους ανθρώπους που πέρασαν μέσα από την κόλαση εκεί, που πέρασαν μέσα από απίστευτο πόνο», είπε ο Μοραβιέτσκι.

«Πρέπει να φροντίσουμε τη μνήμη σαν να φροντίζαμε τα θύματα. Αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε για αυτά», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός. Η Καγκελάριος, ανταποκρινόμενη σε πρόκληση του Ιδρύματος Άουσβιτς, συνοδεύεται κατά την επίσκεψή της στον συμβολικό τόπο για τη γερμανική ενοχήαπό τον Πολωνό ομόλογό της Ματέους Μοραβιέτσκι, επιζών ο ίδιος του στρατοπέδου και εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments