Πολιτισμός

Στους κινηματογράφους η θρυλική Κινέζα «Μουλάν» – Συγκίνηση αλλά και αντιδράσεις [vid]

Στους κινηματογράφους η θρυλική Κινέζα «Μουλάν» – Συγκίνηση αλλά και αντιδράσεις [vid]
Μουλάν: Στους κινηματογράφους, από τις 26 Μαρτίου, η Μουλάν.

Μουλάν: Συγκίνηση και νοσταλγία έχει προκαλέσει στους σινεφίλ η είδηση πως η παιδική ταινία της Disney, Μουλάν, επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη! Σε σκηνοθεσία της Niki Caro, έρχεται από την Disney, η Μουλάν, η επική ιστορία της θρυλικής Κινέζας πολεμίστριας, όπου μια νεαρή, ατρόμητη γυναίκα ρισκάρει τα πάντα, αποδεικνύοντας την αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα της για να γίνει η πιο διάσημη μαχήτρια που γνώρισε ποτέ η Κίνα. Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί την χώρα από τους Βόρειους εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός ένδοξου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της.

Μεταμφιεσμένη ως άντρας, η Hua Jun περνάει από πολλές δοκιμασίες, και θα χρειαστεί να βάλει όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Ένα επικό ταξίδι ξεκινάει και θα την μεταμορφώσει σε μια δυναμική πολεμίστρια, που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

Ωστόσο πέρα από τη συγκίνηση που προκάλεσε η ταινία της Disney, έφερε και αντιδράσεις στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ! Ο λόγος; Τον περασμένο Αύγουστο, η Γιφέι αντιμετώπισε έντονη κριτική μετά από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή υποστήριζε την αστυνομική βία του Χονγκ Κονγκ εναντίον των διαδηλωτών που δεν υποχωρούν από τους δρόμους μετά το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για έκδοση κατηγορουμένων στην Κίνα. Η ηθοποιός έγραψε στην πλατφόρμα Weibo ότι δεν φοβάται τις αντιδράσεις. «Μπορείτε τώρα να μου ”επιτεθείτε” όλοι. Τι ντροπή για το Χονγκ Κονγκ», έγραψε.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του τρέιλερ η εικόνα μιας αιματοβαμμένης Μουλάν διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους διαδηλωτές να συνοδεύουν τις αναρτήσεις τους με το hashtag #BoycottMulan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments