Ελλάδα

Δήμος Μούτσης: Καταγγέλλει βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων – Τι απαντάει η Αστυνομία

Δήμος Μούτσης: Καταγγέλλει βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων – Τι απαντάει η Αστυνομία
Δήμος Μούτσης: Ο γνωστός συνθέτης ισχυρίστηκε ότι άκουσα φωνές που παραπέμπουν σε βασανιστήρια έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Τι απάντησε η Ελληνική Αστυνομία.

Δήμος Μούτσης: Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι καταγγελίες για αστυνομική βία και κατάχρηση εξουσίας από άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αναρχικό και αριστερό χώρο. Την ώρα που η βία των αρχών έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, ήρθε μια μαρτυρία για το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Συγκεκριμένα ο Δήμος Μούτσης ανάφερε ότι άκουσε φωνές που παραπέμπουν σε βασανιστήρια.

Ο γνωστός συνθέτης τόνισε ότι η αστυνομία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις, ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει τη σημερινή κατάσταση με την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

“ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τόβλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας……!”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Ελληνικής αστυνομίας

Η καταγγελία του Δήμου Μούτση προκάλεσε πολλά σχόλια και φυσικά την απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι οι φωνές δεν ήταν από βασανιστήρια, αλλά από ένα άτομο που είχε εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και βρέθηκε στο τμήμα οικειοθελώς. Αναλυτικά η απάντηση της ΕΛΑΣ.

«Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments