Αθλητισμός

Champions League: Αποκλεισμοί σοκ για Ίντερ και Άγιαξ – Ποιες ομάδες προκρίθηκαν [vids]

Champions League: Αποκλεισμοί σοκ για Ίντερ και Άγιαξ – Ποιες ομάδες προκρίθηκαν [vids]
Champions League: Ίντερ και Άγιαξ ηττήθηκαν εντός έδρας από Μπαρτσελόνα (1-2) και Βαλένθια (0-1) αντίστοιχα και αποχαιρέτησαν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ποιες ομάδες πήραν το εισιτήριο για την φάση των «16». Το πρόγραμμα των σημερινών αναμετρήσεων.

Champions League: Το άνοιγμα της αυλαίας της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League «έκρυβε» δυσάρεστες εκπλήξεις για Ίντερ και Άγιαξ, που έμειναν εκτός συνέχειας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τόσο οι Ιταλοί, όσο και οι Ολλανδοί γνώρισαν οδυνηρές εντός έδρας ήττες στην έκτη αγωνιστική από Μπαρτσελόνα (1-2) και Βαλένθια (0-1) αντίστοιχα και δεν πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Πλέον αμφότερες κατατάχθηκαν στην 3η θέση των ομίλων τους και θα συνεχίσουν από την νέα χρονιά στο Europa League, όπου αυτομάτως προβάλλουν ως φαβορί για την κατάκτησή του.

Παράλληλα, έχουν ήδη γίνει γνωστές οι 14 από τις 16 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο τους για την επόμενη φάση του Champions League. Στους «16» προκρίθηκαν ως πρώτες στον όμιλο τους οι: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Λειψία, Βαλένθια και ως δεύτερες οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Νάπολι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λιόν, Τσέλσι και απομένουν δύο θέσεις που θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ της Τετάρτης.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάντσεστερ Σίτι (20:55) Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα (20:55) Παρί Σεν Ζερμέν-Γαλατασαράι (22:00) Κλαμπ Μπριζ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) Μπάγερν Μονάχου-Τότεναμ (22:00) Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (22:00) Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γιουβέντους (22:00) Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας (22:00)

6ος όμιλος

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-2

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε «ολικό λίφτινγκ» στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα, ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων για το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά η Ίντερ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατάφερε να χάσει την πρόκριση στους «16» μέσα στο σπίτι της. Στο Μιλάνο, οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ με τον Κάρλες Πέρεθ στο 23′, βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε, που ήξερε ότι ήθελε δύο γκολ για να έχει την τύχη στα χέρια της. Οι «νερατζούρι» όμως δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν με τον Ρομέλου Λουκάκου ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με το σουτ του Βέλγου να κοντράρει και να πηγαίνει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έκλεισαν στα καρέ της την Μπαρτσελόνα, με τον Λαουτάρο να είναι ο κινητήριος μοχλός των νερατζούρι. Ο Αργεντινός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 72′, ενώ στη συνέχεια σκόραρε δις, αλλά για κακή του τύχη ήταν οφσάιντ σε ισάριθμες περιπτώσεις. Στο 87′ λοιπόν ήρθε το «σοκ» για τους γηπεδούχους. Σουάρες και Φάτι συνεργάστηκαν υπέροχα με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύφος της μεγάλης περιοχής κάνοντας το 1-2 με τη βοήθεια του δοκαριού.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Ντ’ Αμπρόζιο (75’ Πολιτάνο), Μπιράγκι (69’ Λάζαρο), Σκρίνιαρ, Βεσίνο, Μπόρχα Βαλέρο (77’ Εσπόζιτο), Μπρόζοβιτς, Λουκάκου, Μαρτίνες

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Λενγκλέ, Φίρπο, Βαγκέ, Τοντιμπό, Ράκιτιτς (63’ Ντε Γιονγκ), Βιδάλ, Αλενιά, Κάρλες Πέρεθ (85’ Φατί), Γκριεζμάν (62’ Λουίς Σουάρες).

Ντόρτμουντ- Σλάβια Πράγας 2-1

Την ήττα της Ίντερ, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Ντόρτμουντ που επικράτησε δύσκολα 2-1 των Τσέχων και προχώρησε στους «16». Οι Βεστφαλοί ήθελαν να «καθαρίσουν» το δικό τους ματς και να περιμένουν τι θα γίνει στο Μιλάνο/ Μόλις στο 10 λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Ρόις που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Σάντσο για το 1-0. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι Τσέχοι έφτασαν στην ισοφάριση και δυσκόλεψαν τη ζωή των Γερμανών, όταν μετά από αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Σούτσεκ, που έγραψε το 1-1.

Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ ήταν ανώτερη, και στο 60ο λεπτό, ο Σάντσο έβγαλε στον Μπραντ που με δυνατό τελείωμα από την μικρή περιοχή, έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Βάινγκλ είδε δύο κίτρινες μέσα σε 11 λεπτά, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο την ομάδα του, αλλά δεν το πλήρωσαν, με τη Σλάβια να χάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά την Ντόρτμνουντ να κρατάει την πολύτιμη νίκη.

Η τελική βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 14 (9-4) 2. Ντόρτμουντ 10 (8-8) 3. Ιντερ 7 (10-9) 4. Σλάβια Πράγας 2 (4-10)

7ος όμιλος

Λυών-Λειψία 2-2

Ισόπαλες 2-2 και μαζί στους «16» του Champions League… Αυτό συνέβη στο Ζερλάν, όπου η φιλοξενούμενη Λειψία τερμάτισε πρώτη και η γηπεδούχος Λυών δεύτερη και αμφότερες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν 0-2 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φόρσμπεργκ στο 8′ και με το γκολ του Βέρνερ στο 40′ με τον ίδιο τρόπο. Οι Γερμανοί αντεπιτεθέκαν στο δεύτερο ημίχρονο, μειώνοντας με τον Αουάρ στο 50′ και ισοφαρίζοντας με τον Ντεπάι στο 82′

Λυών (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Άντερσεν, Τετέ, Μέντες, Τουσάρ (64’ Ρεν Αντελαΐντ), Αουάρ (87’ Μαρσέλο), Ράφαελ (73’ Μαρσάλ), Ντεναγέρ, Τεριέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάστσι, Σαράτσι, Αϊνταρά, Ντέμε, Μουκιέλε, Ενκουνκού (76’ Λάιμερ), Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό (55’ Αμπαντού), Φόρσμπεργκ, Βέρνερ (55’ Κούνια), Πόουλσεν.

Μπενφίκα–Ζένιτ 3-0

Πριν τη σέντρα, η Ζενίτ είχε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League και η Μπενφίκα ήταν τελευταία στον όμιλο. Όμως, οι γηπεδούχοι ήταν σαρωτικοί στο Ντα Λουζ, επικράτησαν 3-0 με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισαν την πρόκριση στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης. Ο Πίτσι στο 47′ άνοιξε το σκορ, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 56′, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Αζμούν με προβολή στο 80′ μετά από φάουλ του Γκριμάλδο. Το τελικό σκορ άφησε τη Ζενίτ τέταρτη και εκτός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τη φετινή σεζόν.

Μπενφίκα (Μπρούνο Λάγκε): Βλαχιδήμος, Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Πίτσι, Τάαραμπτ, Γκαμπριέλ (81′ Σάμαρης), Σέρβι (81′ Σεφέροβιτς), Τσικίνιο, Κάρλος Βινίσιους (89′ Κάιο).

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κεζρακόφ, Οσόριο, Ιβάνοβιτς, Ντάγκλας Σάντος, Καραβάεφ, Ερόκιν (65′ Σουτόρμιν), Μπάριος, Οζντόεφ (60′ Σμόλνικοφ), Σατόφ (89′ Μακ), Αζμούν, Τζιούμπα.

Η τελική βαθμολογία

1. Λειψία 11 (10-8) 2. Λιόν 8 (9-8) 3. Μπενφίκα 7 (10-11) 4. Ζενίτ 7 (7-9)

Άγιαξ-Βαλένθια 0-1

Η Βαλένθια λοιπόν σόκαρε το Άμστερνταμ, αφού με χρυσό γκολ του Ροντρίγκο πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άγιαξ (0-1). Οι Ισπανοί που πέρασαν και από το Στάμφορντ Μπριτζ, πραγματικά άξιναν αυτή την πρόκριση που ουσιαστικά σημαίνει και την μεγάλη επιστροφή τους στο προσκήνιο. Η ομάδα του Άλμπερτ Θελάδες είχε την πιο δύσκολη αποστολή απόψε. Το ότι τα κατάφερε λέει πολλά. Το παιχνίδι ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως οι νυχτερίδες κατάλαβαν γρήγορα ότι αυτό το τέμπο δεν τους ευνοεί.

Επέλεξαν να κοιμίσουν τον Άγιαξ και το σχέδιο έπιασε. Ο Ροντρίγκο κάρφωσε τον Ονανά μετά από υπέροχη μπαλιά του Φεράν Τόρες (24’) και οι Ολλανδοί πλημμύρισαν από άγχος. Στα 96 λεπτά που κράτησε η αναμέτρηση ο Άγιαξ είχε μόνο μία τελική προς την αντίπαλη εστία (κι αυτή στο 89 με τον Μαρτίνες), αφού η Βαλένθια πήγε το παιχνίδι στο ξύλο (8 κίτρινες, μία κόκκινη), στις καθυστερήσεις και στην τακτική. Οι νυχτερίδες άντεξαν ως το τέλος και την τελευταία στιγμή έκλεψαν και την πρωτιά του ομίλου από την Τσέλσι που είχε διαδικαστικό έργο απέναντι στην Λιλ.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο (89′ Ντε Γιονγκ), Μαρτίνες, Φαν ντε Μπέεκ, Αλβάρες (46′ Ντεστ), Ζίγεκ, Τάντιτς, Λανγκ (70′ Χούντελαρ).

Βαλένθια (Άλμπερτ Σελάδες): Τζ. Ντομένεκ, Βας, Γκαμπριέλ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Φ. Τόρες (90′ Μανγκαλά), Κοκλέν, Παρέχο, Σολέρ, Ροντρίγκο, Γκαμεϊρό (54′ Βαγιέχο).

Τσέλσι-Λιλ 2-1

Την ίδια στιγμή στην Αγγλία η Τσέλσι έκανε το καθήκον της απέναντι στη Λιλ. Έπαιρνε τη νίκη 2-1 προηγούμενη με δύο γκολ διαφορά από το πρώτο 45λεπτο και περίμενε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να διαπιστώσει εάν θα πανηγυρίσουν οι παίκτες της στο τέλος. Οι μπλε μόλις στο 19ο λεπτό έκαναν το 1-0 με τον Αμπραχαμ και στο 35ο λεπτό με τον Αθπιλικουέτα επισφραγίζοντας την ανωτερότητά τους. Οι Γάλλοι μείωσαν στο 78ο λεπτό αλλά χωρίς να αλλάζει κάτι.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζουμά, Εμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (82′ Μάουντ), Γουίλιαν, Πούλισικ (62′ Χάντσον-Οντόι), Αμπραχαμ (72′ Μπατσουαγί).

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μενιάν (72′ Λέο), Πιέ, Τζαλό, Γκάμπριελ, Τσελίκ, Σουμαρέ, Μαΐα (66′ Μπάμπα), Ζέκα, Αραούχο (82′ Ρενάτο Σάντσες), Γιαζίτσι, Ρεμί.

Η τελική βαθμολογία

1. Βαλένθια 11 (9-7) 2. Τσέλσι 11 (11-9) 3. Αγιαξ 10 (12-6) 4. Λιλ 1 (4-14)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments