Αθλητισμός

Μάσιμο Καρέρα: Ξεκινάει το χτίσιμο της ΑΕΚ από την άμυνα

Μάσιμο Καρέρα: Ξεκινάει το χτίσιμο της ΑΕΚ από την άμυνα
Μάσιμο Καρέρα: Ο Ιταλός τεχνικός σήκωσε μανίκια και έχει ήδη ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον αμυντικό τομέα.

Μάσιμο Καρέρα: Αμέσως μετά τη χθεσινή (10/12) επίσημο παρουσίαση του, ο Ιταλός τεχνικός δεν έχασε χρόνο και ήδη στρώθηκε στη δουλειά για να ετοιμάσει τη νέα ΑΕΚ. Άλλωστε, ο ίδιος μίλησε για τη φιλοσοφία του και τόνισε πως θέλει να δει μαχητικότητα, ομοιογένεια και ένταση στο παιχνίδι της ομάδας. Ο νέος προπονητής της «Ένωσης» ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες να δουλεύει με τους παίκτες, τους οποίους χώρισε σε δύο γκρουπ (αμυντικούς και επιθετικούς), ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει αυτό που οραματίζεται.

Ιδιαιτέρως σημαντική για τον Καρέρα είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία προβλημάτισε αρκετά στο πρώτο μισό της σεζόν που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της. Μέχρι στιγμής δεν έχει φανερώσει τη διάταξη με την οποία θα παρατάσσει την ΑΕΚ, αλλά στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Ένα από τα δύο θα εφαρμόσει και στο διάστημα της παρουσίας του στην ΑΕΚ. Η καλύτερη εικόνα της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, όμως, αποτελεί προτεραιότητα για τον Ιταλό κόουτς.

Μάρκο Λιβάγια: Ξέρει πως να τον διαχειριστεί ο Καρέρα

Ο Κροάτης επιθετικός είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της Super League. Είναι όμως και ένας πολύ προβληματικός χαρακτήρας. Ο Λιβάγια μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, αλλά μπορεί και χαλάσει ένα παιχνίδι της ομάδας του, σε μία στιγμή «τρέλας». Η συμπεριφορά του παραμένει «πονοκέφαλος» για τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο, το οποίο αποδείχθηκε περίπατος για την ΑΕΚ, ο Λιβάγια ήταν ο μοναδικός «κιτρινόμαυρος» που δέχθηκε κάρτα από τον διαιτητή, Κουτσιαύτης. Και δεν την είδε για κάποιο μαρκάρισμα, αλλά για όσα έγιναν με τον Κόρμπο στα όρια της μεγάλης περιοχής των «κυανέρυθρων» ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα περίμενε να εκτελέσει το πέναλτι και να κάνει το 3-0.

Ο νέο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα είναι απόλυτα ενήμερος για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Κροάτη και από ότι φαίνεται δεν ανησυχεί και γνωρίζει πως να τον διαχειριστεί. Στη Σπαρτάκ, ο Ιταλός τεχνικός δεν δίστασε να πετάξει στη δεύτερη ομάδα τον αρχηγό Γκλουσάκοβ επειδή δεν ανεχόταν τα καπρίτσια του. Σίγουρα έχει την εμπειρία να κάνει τον Λιβάγια και πάλι τον απόλυτο πρωταγωνιστή της ΑΕΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments