Ελλάδα

“Διδώ”: Προβλήματα σε όλη τη χώρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας [pics&vid]

“Διδώ”: Προβλήματα σε όλη τη χώρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας [pics&vid]
"Διδώ": Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται σε διάφορα μέρη της χώρας από τις πρωινές ώρες σήμερα λόγω της κακοκαιρίας.

“Διδώ”: Η νέα κακοκαιρία «χτυπάει» τη χώρα μας από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης. Στην Αθήνα η βροχόπτωση ήταν τέτοια που πάρα πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές όπως το Κορωπί, το Φάληρο, η Ηλιούπολη, ο Άλιμος, η Νίκαια, το Λαύριο και ο Μαραθώνας.

 

Προβλήματα παρουσιάζονται και στην βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Ιστιαίας έχουν κλείσει δρόμοι από πτώσεις δέντρων, ενώ υπάρχει και υπερχείλιση του ποταμού στο χωριό Γούβες. Στα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγες και κεραίες από σπίτια, ενώ υπάρχει πρόβλημα στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, όπου από τη μεγάλη βροχόπτωση φαίνεται πως υπάρχει εισροή υδάτων εντός του κτιρίου. Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Ολύμπου με σοβαρές ζημιές στο τοπικό οδικό δίκτυο.

Λάρισα: Πολλά τα προβλήματα – Χείμαρροι οι δρόμοι

Αποκλεισμένοι είναι οι κάτοικοι στα παράλια της Αγιάς μετά την νεροποντή που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ώρες και συγκεκριμένα από χθες το βράδυ της Τριτης.  Τα ρέματα έχουν κατεβάσει απίστευτη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό σε τρία σημεία λόγω πλημμυρικών φαινομένων, στην κρεμαστή γέφυρα του Αγιοκάμπου, στην Κάτω Σωτηρίτσα και στη Βελίκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό έχει περάσει πάνω από την γέφυρα του «Καλατράβα». Αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ το νερό έχει παρασύρει αντικείμενα στους δρόμους που θυμίζουν ποτάμια.

Βούλιαξαν αυτοκίνητα από την νεροποντή στην περιοχή της Αγιάς

Ομαλή κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Διδώ» δεν έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα.  Στη Θεσσαλονίκη, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τα ξημερώματα μεμονωμένες πτώσεις δένδρων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση κλαδιών από το οδόστρωμα, χωρίς να αναφερθεί όμως κάποιος τραυματισμός. Το πολεοδομικό συγκρότημα είναι καλυμμένο από πυκνή νέφωση και βρέχει κατά διαστήματα, ενώ ο υδράργυρος, λίγο μετά τις 8:00, έδειχνε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Με χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (από ανατολικά προς δυτικά), όπως στην Περιφερειακή Οδό, τη Βασιλίσσης Όλγας και την Εγνατία. Νωρίτερα, το πρωί, στην ΠΑΘΕ, κοντά στα διόδια των Μαλγάρων «δίπλωσε» νταλίκα και ακινητοποιήθηκε στη δεξιά λωρίδα στο ρεύμα προς Κατερίνη.

Βροχερός είναι ο καιρός στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού έπεσαν στην Πιερία και τη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα και ήδη μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται επί τόπου για τον καθαρισμό τους. Κλειστά είναι κάποια σημεία επαρχιακών δρόμων της Χαλκιδικής, όπως στους Δήμους Αριστοτέλη (ήδη από προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας), Σιθωνίας, Πολυγύρου κ.ά., λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού.

Στην Πέλλα, χείμαρρος παρέσυρε ΙΧ αυτοκίνητο, στο Μακρυχώρι, ευτυχώς όμως ο οδηγός του κατάφερε να βγει σώος και για προληπτικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Ημαθίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης, μέσω Καστανιάς.

Τρίκαλα: Καταπτώσεις βράχων από τις βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά

Μέχρι και 15 πόντους έχει φτάσει το ύψος του χιονιού στα ορεινά των Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε επίσης ότι έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο η στάθμη υδάτων ορισμένων ποταμών – εκτός του Πηνειού- θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments