Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: “Ταρακουνήθηκε” ο Άγιος Νικόλαος

Σεισμός στην Κρήτη: “Ταρακουνήθηκε” ο Άγιος Νικόλαος
Σεισμός στην Κρήτη: Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας ακόμα σεισμός, αυτή τη φορά μεγέθους 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/12) την Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:05 στον θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Ζάκρου (ανατολική Κρήτη), όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου. Το δε εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 15 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και στα κοντινά νησιά, την Κάσο και την Κάρπαθο. Μετά από 21 λεπτά και συγκεκριμένα στις 5:26 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός στην περιοχή, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο το δεύτερου σεισμού εντοπίστηκε στα 43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments