Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων
ΗΠΑ: Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον Δημοκρατικό Ρόμπερτ Μενέντεζ, ενώ μαζί του συντάχθηκε ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Κρουζ

ΗΠΑ: Η Γερουσία υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Το ψήφισμα, την υπερψήφιση του οποίου είχε εμποδίσει επανειλημμένα μέσω “πιστών” του Γερουσιαστών ο Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί νέο κόλαφο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία. Την είδηση μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, επικαλούμενη τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ.

Μαζί του συντάχθηκε και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρούζ. Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας υποστηρίχθηκε και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι προηγούμενες απόπειρες είχαν σκοντάψει σε ενστάσεις μελών της Γερουσίας, καθ` υπόδειξη του Λευκού Οίκου. Σήμερα ωστόσο, κανείς δεν προέβαλε ένσταση και το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Συγκινημένος ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, μόλις σιγουρεύτηκε ότι δεν υπάρχει ένσταση, ξεκίνησε την ομιλία του με τα λόγια «μόλις εγκρίναμε το ψήφισμα» και την ολοκλήρωσε με βουρκωμένα μάτια.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα. Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε συγκεκριμένα με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments