Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Έγγραφο – φωτιά από τον Αγγελή – Καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων ισχυρίζεται το FBI

Υπόθεση Novartis: Έγγραφο – φωτιά από τον Αγγελή – Καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων ισχυρίζεται το FBI
Υπόθεση Novartis: Έγγραφο του FBI από τον Αύγουστο του 2017, το οποίο αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση φέρνει στην προανακριτική ο Ιωάννης Αγγελής.

Υπόθεση Novartis: Νέα τροπή παίρνει το σκάνδαλο Novartis, καθώς έγγραφο το οποίο παρέδωσε ο Ιωάννης Αγγελής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής   αναφέρει την έκθεση του FBI, η οποία δύο χρόνια πριν τονίζει πως στην υπόθεση δεν εμπλέκεται κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Στο επίμαχο έγγραφο – έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ που παρουσιάζει το protothema.gr οι αμερικανικές αρχές απαντούν σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.

Από την πλευρά του το FBI απαντά ότι έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς ιατρών και φθάνοντας στο τελευταίο ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Η αποκάλυψη του εγγράφου προκαλεί αμείλικτα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις της κυρίας Τουλουπάκη και ενισχύει όσους υποστηρίζουν ότι με άνωθεν εντολή έστησε την σκευωρία κατά των 10 πολιτικών προσώπων. Αυτό γιατί το επίμαχο έγγραφο δεν συμπεριλήφθηκε στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν και βρισκόταν στο συρτάρι της κυρίας Τουλουπάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης