Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Έρχονται πληρωμές πριν τα Χριστούγεννα

ΟΠΕΚΑ: Έρχονται πληρωμές πριν τα Χριστούγεννα
ΟΠΕΚΑ: Με γεμάτες τσέπες θα κάνουν Χριστούγεννα οι δικαιούχοι των επιδομάτων - Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν όλα τα επιδόματα από τον Οργανισμό.

ΟΠΕΚΑ: Με περισσότερα χρήματα θα κάνουν γιορτές οι δικαιούχοι των επιδομάτων από το νέο έτος και μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη εκάστου μήνα.  Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αναμένεται να πληρωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων. Την ίδια μέρα αναμένεται να πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ και το επίδομα ενοικίου και το επίδομα παιδιού.

Όπως συμβαίνει κάθε μήνα τα χρήματα στους λογαριασμούς θα είναι ορατά στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη το απόγευμα δηλαδή, από τις 23 Δεκεμβρίου. Οι αλλαγές στο επίδομα παιδιού Α21 που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, αναμένεται να ενταχθούν στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στις αρχές του νέου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.

Το κοινωνικό μέρισμα και οι δικαιούχοι

Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο. Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

  • Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά
  • Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.
  • Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ χωρίς ηλικιακό όριο.

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

  • Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις.
  • Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ. εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments