Ελλάδα

Καλόλιμνος: Ψαράς κατήγγειλε παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής [vid]

Καλόλιμνος: Ψαράς κατήγγειλε παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής [vid]
Καλόλιμνος: O ψαράς το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Καλόλιμνος: Πλήρωμα φουσκωτού της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από Έλληνα ψαρά να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά. Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το περιστατικό συνέβη, το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019, γύρω στις 11:30 και ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλόλιμνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές στη συνέχεια το φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής απομακρύνθηκε προς τις ακτές της γειτονικής χώρας. Ο αλιέας κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.  Σημειώνεται πως αυτή τη περίοδο κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη η επονομαζόμενη μάχη της τσιπούρας με τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να προστατεύουν τους τούρκους ψαράδες.

Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. σημείωναν πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από τούρκους ψαράδες όπως συνέβαινε άλλες χρονιές κοντά στο Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι.

O ψαράς, Βασίλης Λυρά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη:

«Να φύγουμε από εδώ λέει γιατί είναι τούρκικα. Ποια τούρκικα του λέω ρε; Από κάτω από το φανάρι της Καλόλιμνου του λέω είναι τούρκικα, εδώ Τουρκία μου λέει. Δε μας αφήνει να δουλέψουμε. Μόλις φτάσαμε 50 γιάρδες έτσι προς τα Ίμια μέσα από την γαιδουρόνησο, σκάρτο μίλι από τα Ίμια μας κάνει γύρω γύρω, φωνάζουνε, σφήνες, δεν μας αφήνουν να πάμε μέσα».

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments