Video

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν ζυγιζόμαστε

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν ζυγιζόμαστε
Αυτό είναι το λάθος που κάνει αρκετός κόσμος όταν ζυγίζεται με αποτέλεσμα να βλέπει αλλοιωμένα αποτελέσματα.

Όσοι κάνουν διατροφή και ζυγίζονται συχνά, έχουν παρατηρήσει κάποια περίεργα αποτελέσματα. Μπορεί κάποιος να μην έχει χαλάσει καθόλου τη δίαιτα του,αλλά η ζυγαριά να δείχνει στάσιμη ή και με παραπάνω κιλά. Αυτό μπορεί να φέρει…ψυχολογική κατάρρευση στο άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε λάθος στο ζύγισμα και μπορεί να μας δώσουν λανθασμένα αποτελέσματα. Ανάμεσα στα λάθη που κάνουμε είναι το γεγονός ότι δεν υπολογίζουμε τον καιρό. Κι όμως, η αυξημένη υγρασία μπορεί να τρελάνει μια ψηφιακή ζυγαριά, με αποτέλεσμα αυτή να δείξει υψηλότερο νούμερο από το πραγματικό – έως και κατά 1,5 κιλό.

Κάτι άλλο που κάνει αρκετός κόσμος και είναι λάθος, είναι να επιλέγει να ζυγιστεί την Δευτέρα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα Σαββατοκύριακα έχουν περισσότερες πιθανότητες για κάποια ατασθαλία. Για να έχουμε μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα του τρόπου ζωής που έχουμε υιοθετήσει συνολικά, το καλύτερο είναι να ζυγιζόμαστε το πρωί της Παρασκευής.

Επίσης, δεν είναι καλό να ανεβαίνουμε στην ζυγαριά μετά το πέρας της άσκησης. Θεωρητικά, τότε είναι που έχουμε κάψει άπειρες θερμίδες. Η εφίδρωση όμως μπορεί επίσης να πειράξει το νούμερο της ζυγαριάς μειώνοντας το πραγματικό μας βάρος έως και κατά μισό κιλό – το οποίο όμως αντιστοιχεί στο νερό που έχει χαθεί από το σώμα και που επιστρέφει μόλις ενυδατωθούμε ξανά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments