Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι το τέλος του μήνα η πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι το τέλος του μήνα η πληρωμή
Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε την Παρασκευή, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Τέλη κυκλοφορίας: Η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. Προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι αυτοί που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους.

Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης Ι.Χ. πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 85,50 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει 171 ευρώ.

Γι’ αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει, ύστερα από έναν μήνα, με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Ωστόσο, έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Σημειώνεται, πως η πρώτη παράταση που δόθηκε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019 διευκόλυνε μεν χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι το είχαν αφήσει για την τελευταία στιγμή, αλλά έφερε και περισσότερα έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου. Πάνω από 110 εκατομμυρίων ευρώ αυξήθηκαν οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας τις τελευταίες ημέρες ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά έσοδα πάνω από τα 1,15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πως θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας:

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα για εκτυπώσουν τα σημειώματα με τα τέλη κυκλοφορίας από το Taxisnet. Πρώτα θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «aade.gr» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και να «πατήσουν» την ηλεκτρονική εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας. Στην συνέχεια θα πρέπει:

  • Να συμπληρώσετε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Να συμπληρώστε τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
  • Να συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας.τέλη κυκλοφορίας
  • Να επιλέξετε «Αναζήτηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments