Ειδήσεις

Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0

Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0
Ξάνθη - Παναιτωλικός 0-0: Σε… ρηχά νερά κινήθηκαν στα Πηγάδια Ξάνθη και Παναιτωλικός.

Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0: Μετά από ενενήντα λεπτά χωρίς ουσιαστικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με συνέπεια, το παιχνίδι, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League, να λήξει δίχως τέρματα. Αποτέλεσμα που έδωσε στους ακρίτες τη 2η ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα και την 5η στους, ουραγούς στη βαθμολογία, Αγρινιώτες. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Τσιγγάρα.

Το ματς

Η Ξάνθη ξεκίνησε με κυριαρχικές διαθέσεις το παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20’ και ήταν για τον Παναιτωλικό, με τον Παρρά να επιχειρεί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αμπάντ ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε με τη δεύτερη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως τους έλειπε η απαιτούμενη φαντασία για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι καλύτερες φάσεις τους ήρθαν στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους: στο 40’, ο Φοσέ επιχείρησε το βολ-πλανέ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Ακρίτες, με τον Τζουρίτσκοβιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Κνετ έπεσε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το 0-0 στο πρώτο μέρος ήρθε ως φυσική συνέπεια του επιφυλακτικού τρόπου παιχνιδιού και των δύο ομάδων.

Παρόμοια μορφή είχε και το δεύτερο ημίχρονο, με τους Αγρινιώτες να κλείνονται ακόμα περισσότερο στο καβούκι τους και να μην δείχνουν την παραμικρή διάθεση να επιτεθούν. Μάλιστα, σε ολόκληρο το 45λεπτο δεν καταγράφηκε ευκαιρία! Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η χρήση του VAR σε 4 περιπτώσεις για πιθανά πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν καταλόγισε παράβαση. Από ‘κει και πέρα, η Ξάνθη συνέχισε να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας (72%-28%), όμως αδυνατούσε να απειλήσει.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 50’, με το μακρινό σουτ του Λισγάρα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε φουλ παθητικό ρόλο και δεν κυνήγησαν ούτε τις αντεπιθέσεις. Το τελικό 0-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια των διαθέσεων των δύο ομάδων και της έλλειψης φαντασίας και δημιουργικότητας.

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς, Κοβάτσεβιτς (65’ Ντε Αμορίμ), Εντουάρντο (46’ Μπαριέντος), Καμαρά, Φοσέ (79’ Ρενέλα), Στάρτζεον.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Σανιά, Μαρσιάλ, Ντίας, Αριγίμπι, Λιάβας, Ντάλσιο (81’ Φυτόπουλος), Παρρά (46’ Τσιγγάρας), Μιμίτο (70’ Ντουάρτε).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments