Πολιτική

Βουλή: Εγκρίθηκε με 158 «NAI» ο προϋπολογισμός του 2020

Βουλή: Εγκρίθηκε με 158 «NAI» ο προϋπολογισμός του 2020
Βουλή: Με 158 ψήφους υπέρ και 139 κατά, κυρώθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2020.

Βουλή: Με 158 «ναι» και 139 «όχι» επί συνόλου 297 ψηφισάντων, η Βουλή υπερψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2020, που βασίζεται σε ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και προβλέπει ελαφρύνσεις αξίας 1,81 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση στα εθνικά ζητήματα, η οποία αντικατοπτρίζεται στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2020, με ευρεία πλειοψηφία 250 βουλευτών.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 κορυφώθηκε με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η πενθήμερη διαδικασία στη Βουλή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης μέσα στο 2020»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ της τάξης του 8% και δεσμεύτηκε για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. «Δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες» είπε χαρακτηριστικά. Η νέα μείωση αναμένεται στα εκκαθαριστικά του Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Ο φετινός Προϋπολογισμός δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα. Αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού» για να προσθέσει με νόημα: «Εμείς ξέρουμε. Κάποιοι άλλοι δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν και οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα από εκείνους… Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ούτε ότι η τελευταία έκθεση της ΕΕ είναι θετικότερη».

Στο ίδιο ύφος απάντησε στη κριτική που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα: «Οι ψυχολόγοι λένε ότι υπάρχουν πέντε στάδια διαχείρισης συναισθημάτων μετά από κάποια μεγάλη απώλεια. Εν προκειμένω ήταν η απώλεια της εξουσίας. Η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη και η αποδοχή. Αν κρίνω από το ύφος σας είστε στο στάδιο του θυμού. Εύχομαι να φτάσετε στο στάδιο της αποδοχής χωρίς να περάσετε από τα άλλα δύο στάδια».

Απαντώντας δε στον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για προϋπολογισμό απάτης, «Κύριε Τσίπρα δεν είστε ανιχνευτής απάτης, Είστε παραγωγός απάτης»

Στη συνέχεια ανaφερθηκε στο τρίπτυχο που θα διέπει τη πολιτική του «Είχα δεσμευτεί απέναντι στον Ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες. Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνω». Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020 ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Πρώτον, συνδυάζει την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη. Και αυτό το υπηρετεί διορθώνοντας παλαιότερες αδικίες. Αλλά κι ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις και νέες δουλειές». «Στόχος μας είναι από τη διανομή σποραδικών επιδομάτων σε όλο και φτωχότερους πολίτες, να περάσουμε στην απέναντι όχθη: Σε ένα διαρκώς αυξανόμενο εθνικό εισόδημα, το οποίο θα κατανέμεται δίκαια σε όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments