Πολιτική

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: “Πράσινο φως” ενίσχυσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: “Πράσινο φως” ενίσχυσης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την άμεση έκδοση διαταγών αποζημίωσης για την εκτέλεση υπηρεσίας, ύψους 120 ευρώ, τόσο προς το στρατιωτικό, όσο και προς το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ενέκρινε τις αιτηθείσες ανακατανομές πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να προχωρήσει άμεσα η έκδοση διαταγών αποζημίωσης για την εκτέλεση υπηρεσίας ύψους 120 ευρώ τόσο προς το στρατιωτικό, όσο και προς το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το επίδομα θα δοθεί τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τη μορφή οδοιπορικών.

Η ενημέρωση του Υπουργού:

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ): Ανακοίνωσε την πρόσληψη Οπλιτών Βραχεία Ανακατάταξης

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε πρόσφατες δηλώσεις του στη Βουλή, μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο μπορεί να δράσει για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός προγράμματος για την πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, των λεγόμενων «ΟΒΑ», απαντώντας έτσι σε ερώτηση της αντιπολίτευσης αναφορικά με το δημογραφικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασίας πρόσληψης 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για τη στελέχωση μονάδων, όπως ενημέρωσε ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, με θέμα «Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας». Με την ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας η βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να φθάσει ο μέσος όρος αναπαραγωγής του ελληνικού έθνους τουλάχιστον τα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, για την περαιτέρω ενίσχυση των πολυτέκνων αλλά και τριτέκνων οικογενειών, και την επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων.

Στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι, κατά το μέρος της ερώτησης που αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ζήτημα της στελέχωσης των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί διαρκή πρόκληση τόσο για το ΥΠΕΘΑ όσο και για τα Γενικά Επιτελεία. Αντιμετωπίζεται δε αφενός βραχυπρόθεσμα με την εν εξελίξει διαδικασία πρόσληψης 1.200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και αφετέρου μεσομακροπρόθεσμα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και της νέας Δομής Δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments