Τεχνολογία

Καλές γιορτές: H ευχή από τη Google για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Καλές γιορτές: H ευχή από τη Google για τις ημέρες των Χριστουγέννων
Καλές γιορτές: H Google δίνει τις δικές τις ευχές ενόψει των εορτών που έρχονται.

Καλές γιορτές: Σε εορταστικό κλίμα κινείται πλέον η Google, η οποία αφιέρωσε το σημερινό (23/12) της Doodle στην εορταστική περίοδο, η οποία φτάνει πλέον στο αποκορύφωμα της τόσο με τα Χριστούγεννα όσο και με την Πρωτοχρονιά. Έτσι, λοιπόν, τη θέση του κεντρικού γράμματος στο λογότυπο της εταιρείας πήραν τρία αναμμένα κεριά τα οποία βρίσκονται σε κίτρινο κυκλικό φόντο και όλα αυτά με την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Άλλωστε, πλέον, διανύουμε και αστρονομικά τον χειμώνα αφού το χειμερινό ηλιοστάσιο πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια στις 06:19 τα ξημερώματα της Κυριακής (22/12). Έτσι, λόγω του κεκλιμένου άξονα της Γης το νότιο ημισφαίριο βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο σε σχέση με το βόρειο και για τους κατοίκους σε αυτές τις περιοχές, οι γιορτές έχουν συνδυαστεί με υψηλές θερμοκρασίες.

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments