Πολιτισμός

Τομ Κρουζ: Ξανά στο θρυλικό «Top Gun» 33 χρόνια μετά [vid]

Τομ Κρουζ: Ξανά στο θρυλικό «Top Gun» 33 χρόνια μετά [vid]
Τομ Κρουζ: Στο «Top Gun» επιστρέφει ο Τομ Κρουζ, με την ταινία να βγαίνει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2020.

Τομ Κρουζ: Στο ρόλο που τον σημάδεψε όσο κανένας άλλος επιστρέφει ο Τομ Κρουζ. Ο διάσημος ηθοποιός φορά ξανά τη χακί φόρμα του πιλότου και δηλώνει έτοιμος για νέες πτήσεις αλλά και νέες περιπέτειες στο “Top Gun: Maverick”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Ιουνίου 2020. Στην ταινία, ο Τομ Κρουζ ενσαρκώνει έναν από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, τον Πιτ Μάβερικ Μίτσελ με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας. 

Το «Top Gun» επιστρέφει στις μεγάλες οθόνες 33 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της θρυλικής ταινίας. Τότε, το soundtrack του «Take my breath away» είχε γίνει τεράστια εμπορική επιτυχία καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπάσει δεκάδες βραβεία. 

Ο Πιτ Μάβερικ Μίτσελ συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον επηρέαζε αρνητικά. Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Μάβερικ αντιμετωπίζει τον Υπολοχαγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ), γιο του μακαρίτη φίλου του Μάβερικ αλλά και τον αξιωματικό παρακολούθησης Υπολοχαγό Νικ Μπράντσο, γνωστούς με τα ψευδώνυμα Ρούστερ και Γκουζ αντίστοιχα. Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Τζόσεφ Κοσίνσκι. Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι Τομ Κρουζ, Μάιλς Τέλερ, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Χαμ, Γκλεν Πάουελ,Λιούις Πούλμαν, Τσαρλς Πάρνελ, Μπασίρ Σαλαχούντιν, Μόνικα Μπάρμπαρο, ΤζέιΈλις, Ντάνι Ραμίρεζ, Γκρεγκ Ταρζάν Ντέιβις και Εντ Χάρις.

Ο Τομ Κρουζ γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1962, στο Σίρακουζ της Νέας Υόρκης. Έχει καταγωγή από Γερμανία, Ιρλανδία και Αγγλία. Μεγάλωσε στη φτώχεια, σε μια καθολική οικογένεια την οποία κακοποιούσε ο πατέρας τους. Ο ηθοποιός έχει περιγράψει τον πατέρα του ως «αγγελιοφόρος του χάους». Ο πατέρας του συχνά είχε βίαια ξεσπάσματα και τον κλωτσούσε. Στο σχολείο ο Κρουζ ήταν δραστήριος στην άθληση, παίζοντας χόκεϊ επί δαπέδου. Παράλληλα, ήταν στην σχολική ομάδα θεάτρου. Μετά την αποφοίτηση του ασχολήθηκε με τη δραματική τέχνη. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος έγινε το 1983 στην κωμωδία “Losin’ It”. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στις ταινίες “Τομ Κρουζ, ο Ασυγκράτητος” και “Οι Πονηρές Δουλειές ενός Πρωτάρη”. Το ρόλο του στο “Top Gun” πήρε το 1986. Ως Πιτ Μάβερικ Μίτσελ έγινε παγκοσμίως γνωστός ενώ η ταινία έλαβε πέντε υποψηφιότητες για όσκαρ, κερδίζοντας ένα και απέφερε 353,8 εκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments