Ελλάδα

Παιδικά Χωριά SOS: Σύλληψη γυναίκας που παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος του Σωματείου

Παιδικά Χωριά SOS: Σύλληψη γυναίκας που παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος του Σωματείου
Παιδικά Χωριά SOS: Στη σύλληψη μιας γυναίκας προχώρησαν οι Αρχές το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Δεκεμβρίου, στο Παλαιό Φάληρο. Η νεαρή φαίνεται πως παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος των Παιδικών Χωριών SOS στα καταστήματα της περιοχής κάνοντας έρανο.

Παιδικά Χωριά SOS: Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της ιδιοκτήτριας ενός καταστήματος, η οποία υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για απάτη και κάλεσε την αστυνομία, η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και προσήχθη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο, μετά από τη μήνυση που της υπεβλήθη. Μάλιστα, πιθανολογείται ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα που έκανε έρανο και σε καταστήματα της Γλυφάδας.

Πρόσφατα, τα Παιδικά Χωριά SOS δημοσίευσαν ανακοίνωση στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, καθώς κυκλοφορούν επιτήδειοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται το όνομα και το έργο του Σωματείου αλλά και την ευαισθησία του κόσμου σε θέματα που αφορούν την φροντίδα των παιδιών και αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εράνων ή λαχείων.

Έρανοι, οι οποίοι είναι άσχετοι με το έργο των Παιδικών Χωριών και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Το Σωματείο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και τη βαθιά ευγνωμοσύνη του προς την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, όπου πραγματοποιήθηκε η σύλληψη της γυναίκας, για την ευαισθητοποίηση και την άμεση κινητοποίησή της, καθώς επίσης και την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη ανταπόκριση στο περιστατικό. Επιπλέον, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ή εισφορές, που κατατίθενται απ’ ευθείας στα γραφεία του ή σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Για όλες τις δωρεές εκδίδεται αμέσως απόδειξη που λαμβάνει ο δωρητής και ποτέ δεν γίνονται έρανοι σε κατοικίες ή στον δρόμο.

Tα Παιδικά Χωριά SOS είναι μία διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας, από τον Χέρμαν Γκμάινερ.

Έχοντας βιώσει ο ίδιος τη φρίκη του πολέμου ως στρατιώτης στη Ρωσία, γνώρισε στη συνέχεια από κοντά την ταλαιπωρία και την απομόνωση των ορφανών και των άστεγων παιδιών, από τη θέση του κοινωνικού λειτουργού μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του βοηθώντας αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας. Με τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών, υποστηρικτών και φίλων, το όραμα του Χέρμαν να παρέχει ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο αγάπη για κάθε παιδί και να βοηθά τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες παρά τις όποιες δυσκολίες, όλο και μεγάλωνε.

Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα η προσπάθεια ξεκίνησε το 1975 και πλέον λειτουργούν τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS, δύο Στέγες Νέων, δύο Ξενώνες Βρεφών SOS, δέκα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και πέντε Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments