Οικονομία

Μειωμένος ΦΠΑ: Παράταση για έξι μήνες σε πέντε νησιά

Μειωμένος ΦΠΑ: Παράταση για έξι μήνες σε πέντε νησιά
Μειωμένος ΦΠΑ: Παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων συντελεστών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Μειωμένος ΦΠΑ: Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η απόφαση για την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση παρατείνεται για χρονικό διάστημα έξι μηνών, δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2020 έως και 30 Ιουνίου 2020, η μείωση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ για τα συγκεκριμένα νησιά και για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 21 του νόμου 2859/2000.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, είχε διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει και το 2020 μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές.

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις 07:00 της Παρασκευής έως τις 07:00 της Δευτέρας διεσώθησαν από στελέχη του Σώματος 122 πρόσφυγες σε τέσσερα περιστατικά σε ΑλεξανδρούποληΣάμο και Κω. Επιπλέον καταγράφηκαν 268 αποβιβάσεις προσφύγων σε εννέα περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κω και Μεγίστη. Υπενθυμίζεται, πως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης στην συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής στις 10 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments